Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
30/12/2021

Ainbo: Heldin van de Amazone

In de avontuurlijke animatiefilm Ainbo: Heldin van de Amazone van regisseurs Richard Claus en Jose Zalada zien we het verhaal van Ainbo (Lola Raie), zij groeit op in het dorp Candamo in het Amazone gebied. Dit dorp wordt beschermd door de reuze schildpad Motelo Mama. Wanneer dit gebied wordt bedreigd door de eeuwenoude demon Yucurunu (Thom Hoffman) roept ze de hulp in van Motelo Mama. Zij stuurt de twee knotsgekke en gezellige Amazonegidsen Vaca (Joe Hernandez) en Dillo (Dino Andrada), een aardvarken en buideldier. Die Ainbo helpen om de puzzelstukjes in elkaar te leggen om zo de demon te verslaan. 
Haar beste vriendin Zumi (Naomi Serano) neemt inmiddels het leiderschap van haar zieke vader over en wordt daardoor de koningin van deze bijzondere stam van de Amazone. Nu beland Ainbo in een werkelijk erg spannend avontuur waar ze kennis maakt met vele geheimen van de Amazone. En komt oog in oog te staan met het kwaad. Hierin zal haar moeder een belangrijke sleutelfiguur zijn. Ook Zumi gaat achter haar aan om te zorgen dat ze weer veilig thuiskomt. Maar onderweg zal zij voor een belangrijke keuze komen te staan. Zal Ainbo de Amazone kunnen redden en haar beste vriendin weer kunnen vertrouwen?
 
Amazonegebied
Deze Peruaans- en Nederlandse productie ziet er niet alleen visueel heel mooi uit, maar vertelt ook een verhaal met een betekenis. Het is namelijk niet echt goed gesteld met het Amazonegebied, er worden veel bomen gekapt en dat zorgt voor een onevenwichtig ecosysteem. In dit verhaal hebben de makers dan ook een demon als verwoestende personage tot leven gebracht. Dat maakt het voor jonge kijkers op sommige momenten wel beangstigend. 
 
De stemmencast in zowel de Engels- als Nederlandstalige versie past erg goed bij de personages. Daarbij is de Nederlandse acteur Thom Hoffman zelfs bij beide versies te horen. Het zijn veelal onbekende castleden die het verhaal levendig maken. Als kijker wordt je er echt ingezogen. Het is niet alleen voor de jonge kijker leuk, maar de volwassenen zullen zich niet vervelen. Er zitten leuke grappen in die door het komische duo Vaca en Dillo worden gebracht. Deze twee zijn een soort Timon en Pumbaa. En dan denk je er zal vast gezongen worden, maar dat is in deze film niet het geval. Hierbij draait het om het verhaal en de beleving daarvan.
 
Kleuren
Het ziet er allemaal erg realistisch uit en dat voor een kleine productie. Even geen Disney of Dreamworks. Er is gewerkt met mooie kleuren en de Amazone is met zorg ontworpen. Je moet als kijker wel goed opletten om de betekenis van de verschillende beschermers en gidsen te duiden. Waardoor het voor kinderen onder groep vier wellicht nog enige uitleg van papa en mama nodig kan zijn. Ainbo: Heldin van de Amazone is de perfecte film voor in de thuisbioscoop! Veel kijkplezier. Naast de film bevat de DVD helaas geen extra’s, behalve een aantal trailers van films die WW Entertainment nog meer uitbrengt. 


DVD

08/12/2021

WW Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels, Waals, Nederlands, Frans

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.