Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
21/03/2023

Alice, Darling

Je zou maar een relatie hebben en dat je man je claimt, vaak belt waar je bent en je constant in de gaten houdt. Dit overkomt Alice (Anna Kendrick) een jonge vrouw die door haar man Simon (Charlie Carrick) dingen wordt aangepraat die haar kleineren en onzeker maken. Hierdoor leeft ze niet echt een gelukkig leven. Zij is het slachtoffer geworden binnen de relatie. Het gaat zelfs zover dat zij zichzelf pijn doet als ze hem niet gehoorzaamt of aan hem twijfelt. Regisseuse Mary Nighy heeft dit op een zeer intense manier in beeld gebracht in Alice, Darling
Uiteindelijk is er gelukkig een uitweg om even tot rust te komen, want ze gaat met twee vriendinnen Tess (Kaniehtiio Horn) en Sophie (Wunmi Mosaku) een weekje weg om de verjaardag te vieren van Tess. Alleen zal ze dit op een slimme manier kenbaar moeten maken aan Simon zodat hij hier niet achter komt. Kan ze tijdens deze week haar gedachte even niet bij haar man hebben, maar in het hier en nu. Een leuke tijd tegemoet gaan met haar vriendinnen of kwelt ze zichzelf alleen maar. 
 
Realistisch
Doordat het een vrij kleine productie is en we kennismaken met een handjevol acteurs is het voor de kijker een intens verhaal. Je zit echt bovenop de hoofdpersonage. Je voelt met haar mee en merkt de nare gevoelens waarmee zij zit. Het is echt heftig soms. Dat dit kan gebeuren in een relatie wens je niemand. Ondanks het best zware thema is het verhaal is mooi vertelt en realistisch in beeld gebracht.
 
Actrice Anna Kendrick gaat in deze film echt tot het uiterste. Ze speelt zeer sterk en intens. Dit is echt een van haar hoogtepunten. Niet alleen de dialogen brengt ze sterk over, maar ook haar lichaamstaal is erg goed. Er is zelfs een moment waar ze alleen met haar ogen iets duidelijks maakt. En haar lichaam spreekt boekdelen als ze Simon even duidelijk maakt waar ze behoefte aan heeft. 
 
Cynisch
Ook haar tegenspelers zorgen voor goeie scenes en dragen bij aan het verhaal. Zij hebben bagage meegenomen waardoor er een sterke eenheid ontstaat. Dit is ook bij acteur Charlie Carrick zichtbaar. Hij weet op een geloofwaardige manier het cynisch personage Simon tot leven te komen en het zijn eigen te maken. Het is net ‘Simon says’. Alice, Darling is een best zwaar drama, maar zeker de moeite waard om te gaan zien. Het geeft stof tot denken en brengt je een fijne bioscoopavond. 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.