Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

13/11/2015

Back to the Future Trilogy

Het is alweer 30 jaar geleden toen Back to the Future op het witte doek verscheen. Daarom is er nu de speciale drie disc Limited Edition Steelbook Blu-ray uitgave verschenen waarin de trilogie te zien is. De films zijn nu voor het eerst opnieuw geremasterd in hoge definitiekwaliteit en is het archief van de film met vele extra’s toegevoegd. Hierdoor wordt het genieten geblazen, want het is net alsof de films nu zijn gemaakt. Ze bavetten geen enkele piep of kraak, gewoon glashelder en scherp beeld.Wie is er in zijn jeugd niet mee groot geworden, de Back to the Future films. De tijdreis avonturen van Marty McFly (Michael J. Fox) en Doctor Emmett Brown (Christopher Lloyd). Waarbij ze in het eerste deel terug in de tijd gaan naar 5 november 1955. Doc Brown nog een tijdmachine moest bedenken en Marty zijn ouders ziet, alleen dan hebben ze dezelfde leeftijd. Belangrijk is dan om niets te veranderen aan de feiten, want dat heeft grote gevolgen voor de toekomst.
 
Toekomst
In het tweede deel gaan ze naar de toekomst. Hierbij sluit Jennifer Parker (Claudia Wells), de vriendin van Marty aan. Samen reizen ze naar 21 oktober 2015 en gaan hier het nodige meemaken dat ze eigenlijk niet willen zien. Met alle gevolgen van dien. Het derde deel brengt Marty naar het wilde westen in 1885. Hier is het aan hem om de aanslag op doctor Brown te voorkomen. Het wordt een wild avontuur dat veel van hem vraagt om de dader te pakken.
 
Regisseur Robert Zemeckis, producent Steven Spieberg en bedenker Bob Gale hebben met de Back to the Future films een echte hype neer gezet. Niet alleen leuke en spannende films die het tijdreizen laten zien, maar ook de eerste waren die het aandurfden om vervolgen te maken. Het niet laten bij een deel, maar verder gaan. Dit bracht veel succes met zich mee en zorgde voor de doorbraak van Robert Zemeckis als regisseur.
 
Nu 30 jaar later zien we of het tweede deel gelijk had, want daarin reisde ze naar 21 oktober 2015. Helaas is het niet zo hypermodern met vliegende auto’s en dergelijke, maar is het wel leuk om te zien dat een datum dat in 1989 bedacht is nu ook meegemaakt is. Zo zie je maar dat de fantasie van filmmakers niet de realiteit is. Maar het juist weer even de film nogmaals onder de aandacht brengt en we het zeker niet vergeten zijn. Met deze vernieuwde versie op Blu-ray zie je weldegelijk een verschil met een aantal jaar geleden toe het op DVD verscheen.
 
Fantastisch
De beelden zien er echt fantastisch uit en daarbij ook het DTS-HD geluid. Zo blijft een film die 30 jaar geleden gemaakt is nog steeds een nieuw leven krijgt. En nu het zijn jubileum viert. En dat is ook meer dan terecht. De film blijft ook nu nog actueel en laat zien door het tijdreisaspect het nog past in deze tijd. De humor, muziek en special-effects waren toen al erg ver. Ook al wordt er tegenwoordig meer met de computer gedaan, toen was het ook al op een goede manier bedacht en uitgewerkt.
 
Nu de feestdagen weer voor de deur staan, is dit een zeer geslaagd cadeau voor jong en oud. Wat zeker bij de liefhebbers en fans in de kast hoort te staan. Als traktatie zijn er naast de drie films heel veel extra’s te zien. Van bloopers, documentaires, een kijkje achter de schermen, twee afleveringen van de animatie versie, verwijderde scenes en interviews met cast en crew en noem het maar op. In totaal heb je ruim 5,5 uur nodig om het allemaal gezien te hebben. Heel veel kijkplezier!


Blu-ray + Digital

07/10/2015

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9 1080i

DTS-HD, Engels, Dolby Digital 5.1 Frans, Spaans en Italiaans

Engels, Nederlands, Frans, Spaans, Italiaans, Roemeens

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.