Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
19/11/2014

Bad Neighbours

Seth Rogan laat je lacen in de komedie Bad Neighbours van regisseur Nicholas Stoller. In deze film nemen Mac (Rogan) en zijn vrouw Kelly (Rose Byrne) het op tegen hun buren. Het jonge stel dat in een rustige wijk woont krijgen nieuwe buren. Niet zomaar gewone alledaagse buren, maar een dispuut zal hun intrek in de woning doen. Vanaf nu slaapt de wijk niet meer rustig.
Het jonge stel Mac en Kelly Radner die met hun pasgeboren dochter Stella in hun mooie huis wonen en een rustig leven hebben, worden door de komst van een dispuut uit hun comfortzone gehaald. Het is niet niks als er in je straat een woning wordt betrokken door een studentenvereniging. Dan weet je wel hoelaat het is.
 
Bierzuipen
In eerste instantie lijkt het allemaal wel mee te vallen, maar als eenmaal de studenten het huis hebben ingericht wordt er een huisfeest georganiseerd. En hier hoort het gebruikelijke bierzuipen, harde muziek en hard brullen er gewoon bij. Het echtpaar Radner krijgt hier slapeloze nachten van.
 
Ze besluiten om harde maatregelen te gaan treffen. Het wordt oorlog! De Radners tegen Teddy Sanders (Zac Efron) en zijn studenten. Vanaf dat moment wordt vanaf beide kanten hard tegen hard gespeeld. En alles wat je kunt verzinnen om iemand het leven zuur te maken wordt uit de kast gehaald. Uiteraard met alle gevolgen van dien.
 
Bad Neighbours is een leuke film om te zien. Seth Rogan is nu eenmaal een ras-acteur als het gaat om komische rollen spelen. Hij weet op verschillende manieren de kijker aan het lachen te krijgen. Actrice Rose Byrne die zijn vrouw speelt weet op eigen wijze haar rol leuk neer te zetten. Eerst als een brave huisvrouw die net bevallen is en later als harde bitch die vecht voor haar gezin.
 
Eeuwige student
Zac Efron die de eeuwige student wil uithangen speelt zijn deel goed, alleen is zijn personage af en toe wel flauw. Zijn medespeler Dave Franco is de meer serieuzere persoon die verschillende gezichten laat zien in zijn rol.
 
Het concept van het verhaal is leuk gevonden. Er zitten leuke dialogen in en je wil weten wat er met het stel gaat gebeuren. Alleen vraag je je op een gegeven moment af, waar ik nu eigenlijk naar zit te kijken. Halverwege het verhaal lijkt het alsof de schrijver de verhaallijn een beetje kwijt raakt.
 
Treiteren
Het gaat op een gegeven moment iets te veel over het treiteren van een stel en worden de studenten hiermee een beetje voor gek gezet. Zij zijn namelijk niet alleen een loslopend feestend drinkvolk.
 
Je merkt ook dat de grappen een beetje op raken en er alleen nog maar een paar flauwe te vinden zijn. Dat is jammer, want de cast en ingrediënten zijn er om er een leuke en onderhouden film van te maken. Je zult na het kijken van deze film geen spijt hebben dat je hem hebt gezien. Je wordt namelijk nog beloond op vele extra’s die op de Blu-ray te vinden zijn. Zo zie je onder andere een alternatief einde, verwijderde scenes, bloopers en een kijkje achter de schermen.


Blu-ray

19/11/2014

Universal Pictures

16:9 Breedbeeld

5.1 Dolby Digital en DTS

Nederlands, Engels, Duits, Italiaans, Spaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.