Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
08/11/2016

Bad Neighbours 2

Het is weer tijd om te lachen, want regisseur Nicholas Stoller heeft met Bad Neighbours 2 een succesvol vervolg gemaakt op het eerste deel. Deze keer krijgt de familie Radner nieuwe buren, alleen dit is niet echt wat ze willen. Want er komt een meidenstudentenhuis naast te wonen. Dit geeft grote problemen voor de verkoop van hun woning en zien de overlast alweer ontstaan. De cast uit het eerste deel zien we nu weer terug en dat zorgt voor leuke en hilarische scenes.
Het is een paar jaar later na het eerste deel. Student Teddy Sanders (Zac Efron) woont niet meer in het studentenhuis, maar bij zijn beste vriend Pete (Dave Franco). Helaas gaat Pete met zijn vriend samenwonen en zal Teddy een andere woning moeten gaan zoeken. Het studentenhuis staat te koop en dat is waar hij even zal verblijven. Ondertussen is de jonge Shelby (Chloë Grace Moretz) samen met haar medestudentes Nora (Beanie Feldstein) en Beth (Kiersey Clemons) op zoek naar een ruimte om hun eigen meiden studentenvereniging op te zetten.
 
Studentenhuis
Zo komen ze bij de woning die naast het huis van Mac (Seth Rogen), Kelly (Rose Byrne) en hun dochter Stella Radner staat. Teddy doet hun een voorstel om daar een studentenhuis te vestigen en hij zal de jonge dames daarbij helpen. Met als resultaat een studentenhuis voor meiden en hun huisfeesten. Helaas geeft dit wederom overlast voor Mac en Kelly. Zij zullen de strijd aan gaan met de jonge meiden om hun uit het huis te verjagen om zo hun eigen woning te kunnen verkopen. Met alle gevolgen van dien.
 
Nicholas Stoller heeft met dit tweede deel eigenlijk een sterker en leuker verhaal weten te vertellen die minder flauwe grappen laat zien. Het is allemaal wat serieuzer en krachtiger in beeld gevat. Een heerlijke komedie met een prima cast. Seth Rogen speelt zoals hij altijd al doet, grappig en leuk. Actrice Rose Byrne laat meer van zichzelf zien en speelt een iets grotere en belangrijkere rol dan voorheen. En acteur Zac Efron komt ook sterker uit de hoek. Daarnaast zien we als nieuwkomers de jonge actrices Beanie Feldstein, Kiersey Clemons en Chloë Grace Moretz die elk een eigen karakter hebben en elkaar goed aanvullen. Hierdoor ontstaan er leuke en grappige scenes waarbij de vrouw centraal staat.
 
Heerlijk
Al met al is Bad Neighbours 2 niet eens zo slecht. Want als je het eerste deel gezien hebt dan denk je al gauw, als dit maar niet nog meer onderbroekenhumor bevat. En dat is zeker niet het geval. De schrijvers hebben zichzelf eigenlijk verbetert ten opzichte van het eerste deel. Het is gewoon weer eens een komedie die je laat lachen. Heerlijk. En als je de film eenmaal bekeken hebt bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, bloopers, verwijderde scenes, het ontstaan van het verhaal en diverse interviews. Een must-see voor elke komedie-liefhebber.


Blu-ray

09/11/2016

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9 1080p

DTS-HD MA 5.1: Engels

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.