Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
Dit is er eentje uit de Pulpput! Fertile Ground Sweet Karma Battle Girls versus Yakuza


22/03/2012

Bong of the Dead

Met een heerlijke dvd-hoes en een aanbeveling van Cheech Marin, gaat uw recensent er eens lekker languit voor liggen. Bong of the Dead is het verhaal over twee stoners die ontdekken dat zombiehersens de ideale bemester zijn voor hun wietplanten. Gewoontegetrouw begint een zombiefilm met de uitleg hoe er zombies zijn gekomen. Goede CGI en stevig acteerwerk van enkele van Hollywoods lelijkste is ons deel.
De film kijkt als een badkuip: geweldig begin en een goed eind, daar tussenin een te lang en saai middenstuk. Nadat de mest op blijkt trekken de twee vrienden eropuit naar zombieland, want de zombies zitten in kampen. District 9? Maar oké. Na hun eerste klunzige ontmoeting met een zombie komen ze er een tegen die kan praten en de wereld wil overnemen. Ze weten te ontsnappen en stranden vlak bij een pompstation waar nog een overlevende blijkt te wonen.
Deze schone meid doet hun harten sneller kloppen en hun aderen verwijden.

Dan komt het lange tussendeel. Emogewauwel over verloren familie wordt afgewisseld met wietfeesten waar lekker met de special effects kan worden gespeeld. Langzaam ontstaat er een romance en wordt het einde al verklapt. Ruim een half uur zien we geen zombie…en dat in een zombiefilm. Onze drie helden besluiten om naar de vrije wereld te trekken en blijken allemaal neven te zijn van McGyver en The A-Team: een oude Ford F150 wordt getransformeerd in een zombieslasher.

En voila dan komt de eerste zombie weer om de hoek en kan de finale beginnen. Naast het slechte acteerwerk en de rammelende plot staat wel een erg goed uitgevoerde make-upafdeling. Al moet er weer CGI aan te pas komen, zombies blijven toch weerloze hompen ondood vlees. Een leuke film om met vrienden eens onder invloed naar te kijken en inspiratie uit te putten, maar aanbevelen doe ik hem niet.
DVD

12/12/2011

Filmfreak Distributie

16:9

Dolby

Nederlandse

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.