Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
05/03/2023

Boonie Bears: Redden de aarde!

In de Chinese actie-animatiefilm van regisseur Huida Lin, Boonie Bears: Redden de aarde!, zien we hoe Bramble (Milan van Weelden) de beer onderdeel zal uitmaken van een groter geheel. Bramble is een vrij klunzige beer die hoofdzakelijk alleen aan eten denkt en zijn favoriet, een ijsje. Hij woont samen met zijn beste vrienden, Briar zijn beste berenvriend, twee aapjes en Vick in het bos. Als hij voor zijn vrienden de boel loopt op te ruimen en daarna op weg is naar het huis van Vick komen er vreemde geluiden uit de lucht. Het wordt nog gekker als er een kubus om hem heen vliegt en een aantal bomen raakt. Vanaf nu zal het leven van Bramble een totale andere betekenis van krijgen.
Het bijzondere buitenaardse-element glinstert een beetje en er staat een oog op afgebeeld. Bramble pakt het op en kijkt erin en dan gaat het open. Alleen komt er ook iets in zijn brein terecht. Hij weet even niet wat er allemaal gebeurt. Gelukkig komt hij verder zonder kleerscheuren aan in het huis van Vick, want daar wacht zijn heerlijke ijsje. Alleen is hij niet alleen. Er klinkt gerommel. Wie is daar? 
 
Kubus
Plots uit het niets verschijnt daar ineens een poes, die luistert naar de naam Avi (Lynn Tackaert). Zij is niet van hier, maar zat in de kubus. Ze legt uit dat hetgeen dat in Bramble zijn brein zit de sleutel is tot haar kubus. Hij kan hem daarmee opsporen. Het spannende avontuur vol actie en gevaar eigen leven is begonnen!
 
Dit is alweer de vierde film uit de reeks van de Boonie Bears. Het verhaal dat uit China is komen overwaaien ziet er erg goed uit. De animaties zijn realistisch en het verhaal is erg volwassen. Het is dan ook niet voor kleine kijkers, maar juist voor kinderen vanaf een jaar of zeven. Het zit vol met actiehelden achtige sferen en er komen zelfs schietende straaljagers en soldaten door het beeld heen. Die worden aangestuurd door de kwade boeven Mr. en Mrs. Cruz. die op zoek zijn naar een kwade robot genaamd Rhyotan. En natuurlijk de wereld willen domineren. 
 
Spektakel
Zo zal het goede moeten vechten tegen het kwade. En dat is echt vol spektakel gebracht. Jonge kijkers zullen bij de actiescènes echt recht in hun stoel zitten om optimaal te kunnen genieten. In het begin moet je dan ook wel even wennen om naar een actie-animatiefilm te zitten kijken. Want op deze manier zie je ze niet zoveel. De stemmencast past goed bij de personages en verveelt niet. De dialogen zijn leuk geschreven en zorgen af en toe voor een lach op je gezicht. 
 
De sfeer en omgeving in de film ademt heel veel Japan uit en dat is leuk om ook eens te zien. het hoeft niet altijd een Amerikaanse stad te zijn of jungle. Dit maakt de film origineel en laat zien dat er meer animators in de wereld zijn die jonge kijkers met vernieuwde animatie laten kennis maken. En niet alleen maar Disney of Dreamworks animaties. Die zijn ook prima, maar een totaal ander animatiegenre is leuk voor de afwisseling. Boonie Bears: Redden de aarde! is nu te zien in de Nederlandse bioscopen en staat garant voor een middag vol actie en avontuur. Heel veel kijkplezier! Met stemmen van onder andere Andy van Veen, Paul Rosenboom, Carla van der Veldt en Merijn Oerlemans en Gio Borsboom.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.