Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
03/11/2019

Bumperkleef

Bumperkleef is een nieuwe Nederlandse thriller- en actiefilm. De film is geregisseerd door Lodewijk Crijns (Alleen maar nette mensen). Acteurs zijn BN-ers Jeroen Spitzenberger, Anniek Pheifer en Willem de Wolf.
Deze film gaat over de meer dan zelfverzekerde Man. Hij is met zijn liefelijke gezinnetje onderweg naar zijn ouders die natuurlijk aan de andere kant van het land wonen. Maar wat gebeurt er dan altijd… je vertrekt te laat omdat iedereen zichzelf vooropstelt en niet aan de gezamenlijke trip denkt. Veel te hard rijdend in zijn SUV veroorzaakt hij onderweg een verkeersruzie met een andere bestuurder, die hen uit pure wraak begint te achtervolgen. De Ander confronteert de Man zodanig met zijn Ego, dat hij totaal zijn controle verliest en wordt afgepeld tot het bange kwetsbare Kind dat hij ooit was.
 
Dikke knipoog
Verfrissend om weer eens een thriller van Hollandse bodem te zien die goed scoort op humor, spanning en paniek - en zelfs dat vleugje horror dat erbij hoort. Crijns heeft goed gekeken naar het regiedebuut van Steven Spielbergs Duel (1971), maar geeft ook een dikke knipoog naar de Nederlandse regisseur Dick Maas (Flodder en Prooi). De film is qua verhaal wat simpel, maar van redelijk intelligent niveau. De scènes die het meest aanspreken zijn die als de psychopathische schurk (Willem de Wolf) even beheerst als obsessief allen op zijn of haar verantwoordelijkheid aanspreekt: Of het nu in het verkeer is of in de opvoeding.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.