Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
23/07/2019

Can You Ever Forgive Me?

Het waargebeurde verhaal van de bekende schrijfster Lee Israel (Melissa McCarthy) is nu verfilmt door regisseuse Marielle Heller we zien een deel van het leven van Lee toen ze in een dieptepunt zat. Ze had bijna niets meer en besloot om te kunnen overleven bekende brieven van overleden beroemdheden te vervalsen en verkopen. Gebaseerd op haar memoires Can You Ever Forgive Me?.In de jaren '80 had Lee een succes met het schrijven van biografieën. Alleen in de jaren '90 ging dat niet meer zonder succes. Haar beste tijd is geweest. Ze werkt bij een uitgever, maar ook daar wordt ze ontslagen door haar eigenwijze gedrag. Ze drinkt behoorlijk en zorgt voor een negatief imago. Totdat ze Jack (Richard E. Grant) ontmoet. De twee bedenken een manier om snel geld te verdienen en met succes. Alleen hoelang duurt het voordat ze gepakt worden?
 
Humor
Melissa McCarthy speelt in deze film een overtuigende rol. Ze is helemaal in het leven en de persoonlijkheid van schrijfster Lee gedoken. Hierdoor zien we interessante scènes en sterke dialogen. Helemaal als acteur Richard E. Grant in beeld komt. De Britse acteur speelt met veel overtuiging en zorgt voor de nodige humor. Hij vormt samen met McCarthy een sterk duo. 
 
Regisseuse Heller heeft met dit bijzondere verhaal waar de hoofdpersonage eigenlijk helemaal niet trots op hoort te zijn, want brieven vervalsen is strafbaar. Dit fascineerde haar en vond dat het tijd werd om dit verhaal aan de wereld te vertellen. Onlangs dat er al een biografie geschreven is komt dit verhaal echt tot leven. Met als resultaat een boeiend verhaal met een sterke cast. Ook al heb je niets met schrijvers, een film die zeker blijft hangen. Naast de film bevat de DVD nog een aantal extra's, waaronder een kijkje achter de schermen en diverse interviews.


DVD

19/06/2019

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.