Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

08/04/2018

Captain Underpants: The First Epic Movie

In de doldwaze animatiefilm Captain Underpants: The First Epic Movie zien we een strip verhaal tot leven komen. Dit verhaal is gebaseerd op de wereldbekende boekenserie van Kapitein Onderbroek die in de fantasiewereld van de jongens George en Harold tot leven is gekomen door de hypnose van hun schooldirecteur. Met stemmen van Kevin Hart, Ed Helms, Kirsten Schaal en Jordan Peele.
De twee beste vrienden George (Kevin Hart) en Harold (Thomas Middleditch) zijn beiden stripfans. Ze bedenken zelf al vele verschillende verhalen. Maar het verhaal van Kapitein Onderbroek is hun meesterwerk. Alles wat er om hun heen gebeurd nemen ze mee in het verhaal. En dan ontstaat er een spannend avontuur waarin de Kapitein het op moet nemen tegen verschillende vijanden. Alleen in het echte leven is het niet zo mooi. Ze moeten hard werken op school en hun schooldirecteur vind de stripverhalen maar niets en ziet de twee het liefst niet meer bij elkaar, want ze halen maar al te graag kattenkwaad uit.
 
Tra-la-la
Dan op een dag als ze op het kantoor van meneer Krupp (Ed Helmes) zijn voor een goed gesprek ontdekt George dat hij nog een speciale ring heeft. Deze gaan ze uittesten op Krupp, hopend dat hij dan naar hun zal luisteren. En Tra-la-la, daar is Kapitein Onderbroek. Yes denken George en Harold, we hebben onze superheld tot leven  gebracht. Vanaf nu wordt hun leven nog beter en zullen ze voor altijd bij elkaar blijven. Alleen er ligt wel het een en ander op de loer.
 
De makers van Captain Underpants hebben een zeer succesvolle boekenserie tot leven gebracht. Het is een genot om naar te kijken en zowel voor de kleine als volwassen kijker is het echt super. De grappen zitten goed in elkaar. De animaties zien er goed uit en het verhaal is origineel. Een film dat je verwacht uit de studio van Dreamworks animatie. Daarnaast zijn de stemacteurs goed gecast en merk je dat veelal stand-up komedianten hier aan hebben meegewerkt. Je lacht vrij vaak om de grappen.
 
Vriend
Het verhaal is ook nog eens zo te projecteren in onze eigen tijd, want iedereen heeft een vriend nodig. Dit kan niet zomaar gescheiden worden van elkaar en samen sta je sterker dan alleen. Dit maakt deze film dan ook passend in de maatschappij zoals die nu is. Een heerlijk, fris en vlot verhaal die je gewoon moet zien. Naast de film bevat de DVD nog een aantal extra’s, waaronder het maken van de personages, bloopers, verwijderde scenes en een aantal korte verhalen. 

De Nederlanse versie is onder andere ingesproken door Mitchell van den Dungen Bille, Sander van Amsterdam, Fred Meijer en Huub Dikstaal.


DVD

28/03/2018

Universal Pictures

Breedbeeld, 16:9 1080i

Dolby Digital 5.1 Engels en Nederlands

Nederlands, Engels, Frans en Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.