Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
27/03/2018

Cardinal seizoen 1

De Canadese crimeserie Cardinal geeft het gevoel alsof je naar een Scandinavische serie zit te kijken. In een klein Canadees dorp woont en werkt detective John Cardinal. Nadat hij Toronto heeft achtergelaten om hier aan de slag te gaan, onderzoekt hij de moord van een jong meisje. Helaas lukt het hem niet om deze zaak op te lossen. Maar als het meisje gevonden wordt in een vervallen woning begint de zoektocht naar de dader. Dit maakt veel van het verleden bij hem los. Samen met de overgeplaatste fraude-detective Lise Delorme gaan ze aan het werk om de waarheid boven tafel te krijgen. Met in de hoofdrol Billy Campbell en Karine Vanasse.
 
Realistisch
Deze grauwe-serie ademt één en al onraad. Niet alleen de moordenaar maakt de gemeenschap bang, maar de hoofdpersonages hebben elk ook een geheim. Hierdoor zijn ze kwetsbaar voor de omgeving en zien we hoe zij met deze gevoelens om gaan. Dit maakt het een realistisch verhaal en spelen de acteurs hun rol met veel overtuiging. Het verhaal grijpt je. Vanaf het begin tot eind blijft het spannend en de makers gaan een tikkeltje verder dan dat in andere series gebeurt.
 
Door de soms harde scenes wil je even wegkijken en denk je dit kan toch niet. Wat gebeurt hier allemaal. Wat bezielt deze mensen. Helaas gebeurt dit in het hier en nu ook wel eens. We zien het dan niet, maar horen het pas als er een lichaam gevonden wordt. Het knappe van deze serie is dat het niet alleen om deze slachtoffers gaat. De makers laten ook zien hoe de politie in een kleine gemeenschap opereert. En dat de mensen die hieraan werken ook maar mens zijn en fouten kunnen maken.
 
Meeslepen
De chemie tussen Billy Campbell en Karine Vanasse is duidelijk zichtbaar. Zij zorgen ervoor dat elke scene interessant is. En dat niet alleen. Het landschap, de sfeer en figuranten dragen hier hun steentje aan bij. Alles klopt gewoon. En je wil het liefst de serie er in één keer doorheen kijken. Het is verslavent. Cardinal is als je houdt van crimeseries een must-see. Laat je meeslepen in de wereld van John Cardinal. Naast de serie bevat de DVD nog een kijkje achter de schermen. De serie bestaat uit acht afleveringen van elk ongeveer 40 minuten verdeeld over twee schrijven.


DVD

21/02/2018

Entertainment One Benelux

Breedbeeld, 16:9 1080i

Dolby Digital 5.1 Engels

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.