Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
19/06/2014

Das Wochenende

Het Duitse familiedrama Das Wochenende van regisseuse Nina Grosse is een verfilming van het gelijknamige boek van de Duitse schrijver Bernhard Schlink, ook bekend van The Reader. De film laat zien hoe een familie zich gedurende een weekend emotioneel staande probeert te houden in een landhuis, nu de voormalige R.A.F. terrorist Jens Kessler (Sebastian Koch) na 18 jaar vervroegd vrij is gekomen. Naast Koch spelen Katja Riemann, Tobias Moretti en Barbara Auer een rol in deze film.Wat een rustig weekend zou worden voor Inga (Katja Riemann) veranderd nadat ze een telefoontje kreeg van Jens’ zus Tina (Barbara Auer). Ze vertelt Inga dat haar broer Jens na 18 jaar gevangenisstraf vervroegd vrijkomt. Zij haalt hem op en nodigt haar samen met haar man en een oud R.A.F. kameraad (Sylvester Groth) uit om een weekend met elkaar door te brengen.

Verraden
Jens heeft maar één doel, te weten komen wie hem destijds verraden heeft aan de politie. Daarnaast zal Inga moeite hebben om Jens weer te zien. Zij hadden namelijk in het verleden een relatie en een geheim voor haar man en de familie. Gezellig zal het niet worden en de spanningen lopen hoog op.

Nina Grosse heeft met deze film de emoties en gevoelens van de personages goed in beeld gebracht. Ze weet met minimale middelen een overtuigend verhaal over te brengen op de kijker. Het begin van het verhaal komt wel langzaam opgang, maar zodra er meerdere interessante personages geïntroduceerd worden krijgt het verhaal meer body en inhoud.

Gevoel
De acteurs brengen hun gevoel met veel overgave in beeld. Hierbij is Sebastian Koch degene die centraal staat en hierdoor een overtuigend persoon weet neer te zetten. Zijn emotie is zowel van zijn gezicht te lezen als de dialogen die scherp en op gepaste momenten fel zijn.

De anderen gaan vaak de confrontatie met hem aan en hierdoor ontstaan er interessante scenes. De jonge acteurs Elisa Schlott en Robert Gwisdek zorgen voor onderbrekingen in het spel van de anderen. Dit geeft lucht in het verhaal en laat de kijker gissen wat er nog meer afspeelt in hun hoofd.

Zorgvuldig
Het verhaal is mooi verfilmd. Rustige beelden van de hoofdpersonages als de omgeving waar het zich afspeelt worden zorgvuldig in beeld gebracht. De soundtrack is een goede ondersteuning en versterken de stemming waar het personage of het moment zich in afspeelt.

Das Wochenende
is een familiedrama dat laat zien hoe de mens om gaat met frustraties en onduidelijkheden. Wat zorgt ervoor dat wij als mens botsen met elkaar? En problemen opzoeken of uit de weg gaan. Het is een wijze les om te laten zien dat eerlijkheid het langst duurt en je elkaar nodig hebt in goede en slechte tijden. 
Plaats uw reactie

asjefsrqs4dp op 18/06/2016

where buy indocin indomethacin flagyl generic for elavil order clindamycin medrol buy prednisolone
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.