Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
06/08/2015

De Fazantenmoordenaars

Het speciale Q-team bij de politie van Denemarken onderzoekt onopgeloste (moord)zaken. Na het succesvolle eerste deel van deze spannende thriller-reeks De vrouw in de kooi is er nu een tweede verhaal van de populaire thriller schrijver Jussi Adler-Olsen verfilmd. De Fazantenmoordenaars (Fasandræberne), waar wederom inspecteurs Carl Mørck en Assad voor een moeilijk puzzelstuk komen te staan als ze een zaak ontdekken die na 20 jaar nog steeds niet is opgelost. De regie ligt wederom in handen van Mikkel Nørgaard.
Als Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) na afloop van een receptie een oud-politierechercheur tegenkomt wijst hij hem op dat er aanstaande zondag iets gaat gebeuren. Niets vermoedend denkt Carl dat er niets aan de hand is en dat deze persoon iets te veel gedronken heeft. Helaas is er meer aan de hand, de oud-gediende wordt dood aangetroffen in huis. En er is een pakket voor Carl klaargezet. Hierin zitten stukken die twintig jaar terug gaan toen zijn kinderen vermoord werden.

Moord

Deze gruwelijke moord is nog steeds niet opgelost. Hij was op het goede spoor, maar kon het niet meer aan. Carl brengt het dossier onder de ogen van zijn collega Assad (Fares Fares) en hun nieuwe secretaresse Rose Knudsen (Johanne Louise Schmidt). Het gaat om een moord van een tweeling die in 1994 gepleegd is. Alles wijst in de richting van een groepje upper class studenten uit een nabij gelegen internaat, maar de zaak wordt abrupt afgesloten wanneer één van de dorpsbewoners schuldig pleit.

Hoe verder er wordt gegraven in deze zaak komen ze op een naam, Kimmie Lassen (Danica Curcic) die ook op het internaat zat en een relatie had met Ditlev Pram (Pilou Asbæk). Sinds de moord is Kimmie spoorloos verdwenen. Zijn Carl en Assad in staat om haar te vinden en de echte moordenaar(s) achter slot en grendel te krijgen?

Overtuiging

Regisseur Mikkel Nørgaard bewijst met De Fazantenmoordenaars dat hij wederom een sterke thriller heeft afgeleverd. Net als bij het vorige verhaal weet hij de kijker te boeien en blijft het spannend tot het eind. Met een sterke verhaallijn, goede dialogen en een echte crime-sfeer. De acteurs zijn stuk voor stuk ook erg goed. Bij het vorige deel maakte we al kennis met Carl Mørck en Fares Fares, die nu weer hun rol met dezelfde passie en kwaliteit voortzetten. Je komt steeds meer te weten over hun persoonlijkheid en wie ze nu echt zijn.

Daarnaast zijn er nieuwe slechteriken die elk met veel overtuiging hun rol kennen en weten over te brengen op de kijker. Pilou Asbæk speelt krachtig, net als in zijn andere rollen. Zowel in de dialoog als met zijn gezichtsuitdrukkingen weet hij zijn prooi te vangen. Maar ook actrice Danica Curcic en Sarah-Sofie Boussnina, die de jonge Kimmie speelt, zijn beiden zeer goed in het spelen van een kwetsbare en verscheurde persoonlijkheid. Erg realistisch.

De Fazantenmoordenaars
is een film die de Deense cinema wederom op de kaart zet. Het zijn niet alleen de televisieseries die een hit zijn, maar op het grote witte doek doen zij het zeker net zo goed. Een film die voor vele crime-fanaten gegarandeerd een succesvolle zomeravond zal bieden.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.