Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
07/07/2021

De Flummels

Ergens in de oceaan ligt een bijzonder eiland. Hierop wonen de Flummels, zachte knuffellige dieren die eruit zien als een kruising van een konijn en een donut. Ze zijn snel, vrolijk, soms te serieus en houden van bloemen. Dit jaar vieren ze dan ook een speciaal bloemenfeest, met DJ en alles erop en eraan. Voor de broer en zus Ed en Op is dit het evenement van het jaar. Alleen is dit duo een beetje eigenwijs en bijzonder. Als zij namelijk een opdracht moeten uitvoeren, dan loopt dat meestal in de soep. Helemaal als ze een mooie bloemenpracht om zeep helpen.
Voor het stamhoofd is de maat vol en zullen ze niet op het feest mogen komen. En dan ontdekken ze iets uniek. Althans Op ziet iets bijzonders en Ed ook. Charles Darwin is met zijn schip in de buurt om deze diertjes te ontdekken. Maar voor het zover is zullen ze samen een bijzonder avontuur gaan beleven. Ze zullen veel geschiedenis kennis opdoen in een andere wereld, nieuwe vrienden ontmoeten en dat zal ze totaal anders naar hun eigen leven en omgeving laten kijken. 
 
Avontuur
Deze animatie is eens wat anders dan alle grote producties van bijvoorbeeld Disney of Dreamworks. Deze kleinere productie presteert dan ook zeker niet onder aan de grote. Het is echt een familiefilm die niet alleen voor kinderen leuk is, maar ook voor volwassenen. Ok, in het begin is het wel even inkomen in het verhaal. Maar zodra de pluizige diertjes aan het avontuur beginnen wordt het leuk. 
 
Bij de personages zijn in de Nederlandse versie ook goede stemmen gevonden. Zo kruipt Birgit Schuurman in de huid van Op en leent Andre Dongelmans zin stem aan Ed. Hun stemmen zijn prettig om te horen en geven de personages voldoende gestalte. Helemaal als er een niet-uitgestorven ‘superhelden’ team wordt opgericht. En er zelfs nog gezongen wordt.
 
Daarnaast bevat De Flummels eens een aardig leerconcept voor de jonge kijkers. Er wordt namelijk op een leuke en indirecte manier wat vertelt over de geschiedenis van verschillende belangrijke ontdekkingen en uitvindingen die gedaan zijn in het verleden. Zo komen bijvoorbeeld Darwin, Edison, Apple en de bedenkers van het Chinese vuurwerk langs. En dan op een zeer toegankelijke manier. Dat maakt de film ook uniek en origineel. Ga het vooral zien en beleven. Heel veel kijkplezier! De Flummels zijn vanaf nu te zien in de Nederlandse bioscopen.
Plaats uw reactie

dvd_firstrelax_net op 17/07/2021

コード ブルー dvd 真 田丸 dvd
KenCreedmoorRIZ op 19/07/2021


lin chi-ling

rape in indiaV
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.