Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
07/02/2020

De Grote Slijmfilm

Het is zover er is een film over het meest flexibele speelgoed ooit. Slijm! Regisseur Hans Somers heeft een verhaal bedacht waarin dit plakkerige spul centraal staat, De Grote Slijmfilm. Het is Internationale Slijmdag. Olivia (Romeycia Valentijn) en Indy (Bibi) zijn beste vriendinnen en samen hebben ze al veel slijmsoorten gemaakt. Fie Valentijn, een slijm-vlogger komt met een echte slijmchallange. Magnesiumslijm en andere ideeën komen bij de twee jonge meiden naar boven om de prijs te winnen.
Daarnaast is er ook de speelgoed magnaat Dominicus Duff (Geza Weisz) die de slijm haat. Hij komt met zijn Fluff3000 knuffels. En wil kosten wat het kost de slijmmarkt aanpakken. Joost van Leeuwen (Ferdi Stofmeel), de vader van Indy is bioloog en moet een dag naar Texel voor onderzoek. Samen met haar broer Daan zitten ze thuis, alleen als Daan de vaas van de buurvrouw kapot maakt zal hij een nieuwe moeten kopen. Maar hoe? Hij zal opzoek gaan naar een baantje. En zo komt hij te werken in de speelgoedfabriek van Duff. En zal zijn leven een andere wending krijgen.
 
Jonge kinderen
Tja, dit is een echte Nederlandse kinderfilm. Het verhaal is nog vrij origineel, maar heeft net niet datgene waardoor het je aangrijpt. Voor de jonge kinderen is het nog best wel spannend, maar de dialogen zorgen er niet voor dat er veel diepgang ontstaat. Het heeft meer een televisie-gehalte dan een echte bioscoopfilm wat je zit te kijken. Acteur Geza Weisz doet zijn best, maar heeft meer een dr. Evil personage toegepast op dit karakter. Jammer, want hij heeft betere rollen gespeeld.

De jonge acteurs Bibi, Romeycia Valentijn en Vincent Visser zijn de nieuwe lichting spelers die zich in deze type films moeten waarmaken. Ze spelen overtuigend, maar hebben af en toe wel erg veel nette en correcte dialogen die hun personage een beetje ongeloofwaardig maken. Maar goed, De Grote Slijmfilm lijkt groter dan dat het na het zien is. Jammer, want als de makers er net iets meer tijd voor hadden genomen, met leukere grappen en scherpere dialogen had het hoger gescoord. 
 
Nu is het met name een film geworden die af en toe wat leuks laat zien, maar over het algemeen helaas niet de kwaliteit haalt die je verwacht na het zien van de trailer. Maar de doelgroep zal het wellicht nog wel waarderen. Het zou eigenlijk net als slijm moet blijven plakken, maar laat helaas net iets te snel los.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.