28 februari 1983

28 februari 1983

De 251ste van het 4077ste

De 251ste van het 4077ste
29/01/2008
p deze avond in 1983 stemden ruim vijftig miljoen Amerikaanse huishoudens, oftewel dik 105 miljoen kijkers, af op televisiestation CBS. Met 77% procent van de aangeschakelde televisies in de VS op hetzelfde programma afgestemd vestigde CBS een record dat tot op de dag van vandaag stand houdt. De reden? De ongekend populaire tv-serie M*A*S*H – gebaseerd op de gelijknamige film van Robert Altman – beleefde zijn allerlaatste aflevering.

Na elf seizoenen kwamen de belevenissen van het 4077e Mobile Army Surgical Hospital tot een einde in de tweeënhalf uur durende aflevering Goodbye, Farewell and Amen. De aflevering werd geregisseerd door Alan Alda. Alda speelde ook de hoofdrol van kapitein Benjamin Franklin “Hawkeye” Pierce en is daarmee de enige acteur die in alle 251 afleveringen heeft gespeeld.

Om toch nog verder te teren op het succes werd door CBS de serie AfterMASH in elkaar geflanst waarin de beslommeringen van drie populaire personages – kolonel Potter, aalmoezenier Mulcahy en corporaal Max Klinger – gevolgd werden. Deze serie kon echter nog niet in de schaduw staan van zijn voorganger en AfterMASH verdween dan ook weer snel van de buis. Alle seizoenen van M*A*S*H zijn inmiddels op dvd verschenen.

Plaats uw reactie

Anton op 24/05/2014

S. Coster zegt:Via deze site wil ik een vraag stellen over de miuezk in aflevering 6. Want de miuezk die te horen is van 1:20 tot 2:45, in het eerste deel vind ik heel erg mooi! Zou u mij willen vertellen wat dit is en waar ik het volledige nummer kan vinden?, dan wil ik de eventuele cd bij jullie bestellen als dat kan. Het antwoord mag ook naar mijn mailadres gestuurd worden. Alvast erg bedankt.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.