Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
Dit is er eentje uit de Pulpput! Fertile Ground Sweet Karma Bong of the Dead


07/03/2012

Deadheads

Zom-net-niet-com

Na Shaun of the Dead, Brain Dead en Tucker & Dale vs. Evil is hier de volgende horrorfilm die voornamelijk grappig probeert te zijn. En ondanks dat ze (getuige de eerdere voorbeelden) soms wel vermakelijk kan zijn, weet ik nooit echt wat ik ermee moet. De samenwerking tussen de genres komedie en horror geeft bij mij toch een rare bijsmaak. Grappig en goor zijn in één zin, neigt toch naar het onmogelijke.Ook in Deadheads hoef je niet weg te kijken uit walging. Al snel leren we Mike kennen. Hij wordt nietsvermoedend wakker in een wereld vol met zombies. Aangezien hij in het begin niet echt door heeft wat er precies allemaal gaande is, doet hij wat elke normaal denkende man zou doen: naar de kroeg! Maar al snel komt Mike erachter dat hij zelf ook al een jaar of drie geen hartslag meer heeft.

Toch zijn Mike (en Brent, een andere zombie die hij al snel tegen het lijf loopt) geen gewone zombies. Ze kunnen namelijk praten en nadenken en hebben gevoelens! Deze gevoelens zorgen ervoor dat deze zombies besluiten op een road trip te gaan, achtervolgd door agenten die niet het beste met hen voor hebben. Mike ontdekt namelijk een trouwring in zijn zak, die hij drie jaar geleden daar in heeft gedaan om zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Door omstandigheden is dat er toen niet van gekomen en die schade gaan onze antihelden inhalen.

Op zich is Deadheads nog niet eens zo slecht als het verhaal doet voorkomen. Het is amusant dit soort films eens vanaf het zombie-perspectief mee te maken, maar de grappen in de film zijn niet van dien aard dat er echt smakelelijk gelachen kan worden. Ook worden meerdere grappen herhaald en ondanks dat dit soms tot amusante taferelen kan leiden, is het terugplakken van een afgehakte arm na drie keer wel een beetje passé.

De acteurs zijn erg over de top, net zoals de rest van de film, maar mede door het tempo dat na het wat trage begin in de film zit kijkt het allemaal prima weg. Humoristische taferelen worden in deze film afgewisseld met wat ranzigere scenes. De effecten van deze scenes zijn prima en een stuk beter dat je van een low budget film als deze zou verwachten. Mike en Brent zien er minder overtuigend uit en lijken niet echt op zombies. Wellicht is dit express gedaan om ze nog wat menselijkere trekjes te geven, maar meer dan wat grijze schmink komt er niet bij kijken.

Al met al is dit dus een film die op zich prima is op een keer te kijken, maar die na het zien van de film meteen uit je geheugen verdwijnt. Het is een beetje de McDonald's on de films. Lekker om te zien, maar na een tijdje weet je niet meer waar je naar gekeken hebt. Niets mis mee, mits er niet teveel van verwacht wordt.

De kwaliteit van beeld en geluid op deze blu-ray is prima voor elkaar. De beeldkwaliteit is uitstekend en het geluid (Dolby Digital 5.1 DTS-HD) is ook meer dan prima. Qua extra's kom je bij deze uitgave bedrogen uit: meer dan een aantal trailers zijn er op deze schijf niet te vinden. Leuker was geweest om erachter te komen waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. Een gemiste kans.
Blu-ray

02/01/2012

Splendid Entertainment

1080p

DTS-HD Master Audio 5.1

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.