19 november 1924

19 november 1924

Death on the Oneida

Death on the Oneida
25/09/2007
cteur, regisseur en scriptschriver Thomas Harper Ince overlijdt totaal onverwacht tijdens een boottochtje op het privéschip van William Randolph Hearst, de Oneida. De doodsoorzaak werd vastgesteld als een hartaanval, maar aan deze officiële lezing is altijd getwijfeld door verschillende betrokkenen.

Hearst, die model stond voor Charles Foster Kane uit de film Citizen Kane, was namelijk een van de invloedrijkste figuren in de uitgeverswereld en hij zou zijn macht hebben misbruikt om een moord op zijn schip te verdoezelen. "Zijn" kranten repten namelijk niet over verdachte omstandigheden. Toch doen verschillende theorieën de ronde. De interessantste is wellicht dat Hearst van plan was om Charlie Chaplin – ook aanwezig op het tochtje – te doden wegens diens vermeende verhouding met Marion Davies, de liefde van Hearst. Hearst zou Chaplin echter gemist hebben en per ongeluk Ince hebben doodgeschoten.

Thomas Ince was een grote naam in de Amerikaanse filmindustrie in de zwijgende periode. Hij was verantwoordelijk voor de vroegste westerns en hij ontwikkelde het shooting script. Zijn naam en culturele erfenis zijn tegenwoordig niet meer erg bekend, maar in 2001 wijdde Peter Bogdanovich een film aan de verdachte omstandigheden rond Ince zijn dood: The Cat's Meow.

Plaats uw reactie

Preetvi op 27/10/2015

This was so interesting! A long time Instagram freind who was really intrigued about you (not in a creepy way honest!) A rich & diverse career history which makes for the most interesting people! I am so glad to hear that you're feeling much better!Looking forward to reading your blog and seeing your images on instagram! Abi x @athinkingphoto
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.