23 juli 1982

23 juli 1982

Dodelijke crash

Dodelijke crash
28/02/2008
n de vroege ochtend van 23 juli 1982 komt acteur Victor Morrow om het leven op de set van Twilight Zone: The Movie. Ook twee Viëtnamese kinderen sterven in hetzelfde ongeluk. In het eerste segment van de film, die uit vier losse verhalen bestaat, speelt Morrow de rol van een uiterst racistische zakenman die plots in de Viëtnam-oorlog belandt.

Tijdens het filmen van deze scène vond het noodlottige ongeluk plaats. Onder regie van John Landis werd de oorlogssituatie kracht bijgezet door grootse explosies. Een van deze explosies bracht een helikopter uit balans waardoor deze crashte. Morrow rende op dat moment – in zijn rol – met de twee kinderen onder zijn armen, weg van alle explosies. De bladen van de crashende helikopter onthoofden Morlow en een van de kinderen. Het tweede kind werd dodelijk geraakt door de helikoptercabine.

Landis en de producenten, waaronder Steven Spielberg, werden uiteindelijk niet vervolgd, hoewel er een schikking getroffen werd met de nabestaanden. Ook werden naar aanleiding van het ongeluk de arbeidsomstandigheden op filmsets sterk aangescherpt. Beelden van de crash zijn bewaard gebleven, maar uiteraard niet in de film gebruikt.

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.