Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
22/03/2020

Dragonheart: Vengeance

In 1996 hebben we voor het eerst kennis gemaakt met Dragonheart. Een avonturenfilm met een pratende draak die de mensheid hielp. Nu anno 2020 bestaat deze filmreeks nog steeds en is Dragonheart: Vengeance het vijfde deel. Deze keer zien we hoe een volk onder het koninkrijk van koning Razvan (Arturo Muselli) veel armoede heeft. De voorraden op het platteland raken op en een opstand van het volk kan tot stand komen. Helemaal als een groepje barbaren de dorpen langs gaat en iedereen vermoord. Dit gebeurt ook met de ouders van Lukas (Jack Kane), die beiden vermoord worden. Hij besluit de hulp van de ijs spugende draak Siveth (stem van Helena Bonham Carter) in te schakelen om deze gemene personen op te zoeken en te straffen.
Zijn ouderlijk huis is er niet meer, alleen nog twee koeien die hij meeneemprijs naar de stad. Hier ziet hij de koning en vertelt hem wat er gebeurt is. Helaas geeft de koning hier geen gehoor aan. Zijn koeien verkoopt hij en met het geld wil hij een huurling betalen om de moordenaars van zijn ouders op te sporen. Uiteindelijk komt Lukas in een bierhuis waar hij Darius (Joseph Millson) tegenkomt. Darius biedt zich aan om hem te helpen. Dit loopt alleen een beetje uit de hand. Bij een smid krijgt hij een zwaard en gaat op zoek naar de draak. Vanaf dat moment begint een spannend avontuur. Zal het hem lukken om zijn ouders te wreken en de draak te vinden?
 
Jammer
Als kijker denk wordt je door de trailer een beetje verleid. Dit suggereert dat deze film heel wat is, maar dat is helaas niet waar. Het is eerder dat je naar een televisieserie zit te kijken dan een film. Met veelal onbekende acteurs en scenes die niet vlot lopen. De dialogen zijn vrij vlak en de acteurs spelen het niet met overtuiging. Soms zelfs een beetje amateuristisch. Dat is jammer, want de visuele effecten van de draak zijn met veel zorg gemaakt. Alsof het geld daar veelal in is gaan zitten. Met daarbij de stem van actrice Helena Bonham Carter.

Dit deel is in ieder geval niet slechter dan de voorgaande, maar het haalt het niet voor een serieus goede film of serie als bijvoorbeeld Game of Thrones. De cast speelt zijn rol netjes. Het blijft alleen wel vlakjes en er is geen diepgang. Hun voorkomen is voor een verhaal dat zich in het oude Engeland afspeelt iets te modern. De kostuums zijn te netjes en het haar zit telkens perfect. Metname bij de hoofdpersonage is dot duidelijk te zien. Zijn gezicht is teveel van deze tijd. Het is allemaal te gepolijst. Het had wel wat meer ruwer en smeriger mogen zijn.

Dragonheart: Vengeance neigt eerder naar een draak van een film, dan een leuke en spectaculaire avonturen-actiefilm. Jammer, want na het maken van vijf delen zou je wel denken dat de makers weten hoe ze dit verhaal pakkend kunnen maken. Naast de film bevat de Blu-ray nog een tweetal extra’s, namelijk een kijkje achter de schermen en het maken van de visuele effecten van de draak.


Blu-ray

18/03/2020

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.