10 maart 1938

10 maart 1938

Een verregend feestje

Een verregend feestje
15/02/2010
p 10 maart 1938 werden voor de tiende keer de Academy Awards uitgereikt tijdens een groot diner voor genodigden. De ceremonie was aanvankelijk gepland voor een week eerder, op 3 maart, maar vanwege enorme overstromingen in Los Angeles en omliggende regio’s, werd het gebeuren toen uitgesteld.
De overstroming werd veroorzaakt door flinke regenval uit stormen die vanaf de oceaan het land in dreven, maar werden gestopt door de San Gabriel bergketen. Enkele dagen lang konden twee fikse stormen zodoende al hun regen op één plek lozen. Het natuurgeweld kostte aan meer dan honderd mensen het leven en richtte voor tientallen miljoenen schade aan.

Een week later was het voor sommige namen uit Hollywood echter weer tijd voor een feestje. The Life of Emila Zola kreeg het beeldje voor beste film. Spencer Tracy en Luise Rainer wonnen respectievelijk beste acteur (voor Captain Courageous) en beste actrice (voor The Good Earth). Ook studiobaas Darryl F. Zanuck mocht tevreden zijn: hij was de winnaar van de Irving G. Thalberg Award, die dat jaar voor het eerst werd uitgereikt.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.