Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
01/11/2022

Elvis

Regisseur Baz Luhrman heeft met de film Elvis een eerbetoon aan deze grootse artiest gemaakt. Hij duikt in het verleden van zijn leven en laat de kijker kennismaken met zijn roots. En dat niet alleen, want wie Elvis (Austin Butler) gevormd heeft is zijn manager kolonel Tom Parker (Tom Hanks) een Nederlander die zijn geluk in Amerika zocht. Hij vertelt het verhaal en laat ook zien hoe zij twintig jaar lang een gecompliceerde zakelijke relatie met elkaar hadden. Parker was een creatieve en mysterieuze man uit het reizende circus. Hierin verzorgde hij de muzikale acts. Baz Luhrman heeft dit verhaal op een hoog niveau weten te brengen waarin een visueel spektakel wordt afgewisseld door de heerlijke muziek van ‘The King’. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen.
Elvis Presley groeide op in een arme buurt tussen de Afro-Amerikaan. Op een dag werd hij gegrepen de door vele Soul- en Gospelmuziek die er werd gedraaid en gezongen. Tijdens een kerkviering werd Elvis er helemaal door geraakt en wist dat hij ook muziek zou gaan maken. Jaren later werd kreeg Presley een platencontract en maakte zijn eerste nummer. Deze werd direct opgepikt door de radio. Tom Parker kreeg hier ook lucht van en ontmoette deze bijzondere jonge man tijdens een muziekfestival. Vanaf dat moment zou het leven van Elvis totaal veranderen. In goede en slechte dagen. En waarin Priscilla Presley (Olivia DeJonge) een belangrijke rol in zijn leven zal spelen. De muzikale-ster is geboren. 
 
Stijl
Baz Luhrman heeft wederom zijn handtekening op deze film weten te zetten. Zijn manier van film maken is uniek. Dat liet hij al eerder zien in Moulin Rouge en nu komt deze stijl weer terug. De scenes zitten vlot in elkaar, waar zelfs drie scenes in een beeld te zien zijn. Als kijker maak je daardoor een duik in het leven van Elvis. Dat is dan ook visueel erg mooi en realistisch gemaakt. Van snelle ‘doorspoel’ beelden tot aan close-ups en hele dynamische scenes. Alles zit er wel in. En dat maakt het dan ook een echte Luhrman film. Complimenten!
 
Je komt dingen en details te weten die je nog niet eerder van hem wist. Dan krijgt alles ook een logische plek. De omgeving waar Elvis opgroeide vormde hem en zijn muziekstijl die hij speelde. Die had veel kleur en betekenis voor hem. Hij heeft een zwaar leven gehad dat met name door Tom Parker gestuurd werd. En zie je dat ook muzikanten een product zijn, waar geld mee te verdienen is. alleen in de jaren ’50 tot ’70 was dat nog wat extremer. In die tijd vonden ook de aanslagen op Martin Luther King en John F. Kennedy plaats. Dat ook grote impact had op Elvis en zijn omgeving.
 
Podiumbeest
De cast speelt dan ook met heel veel overtuiging. Met name het duo Austin Butler en Tom Hanks spelen ijzersterk. Butler ademt een en al Elvis, het is net alsof we naar de echte Elvis zitten te kijken. Op het podium is hij een echt podiumbeest en heeft ook erg losse heupen die het heel realistisch maken. Maar ook de dialogen brengt hij met veel overtuiging. En dan de scenes die hij heeft met Hanks zorgen soms voor kippenvel. De twee vullen elkaar goed aan en zorgen voor vlijmscherp spel. Een genot om naar te kijken. De overige cast spelen ook erg goed en zijn net belangrijk. 
 
Het is in het totaalplaatje gewoon een film dat van begin tot eind heel boeiend blijft. Het is nog belangrijker dat dit verhaal nu vertelt is en we zien hoe deze jonge Elvis geleefd heeft en veel te jong overleden is. een must-see voor elke filmliefhebber. Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, diverse interviews en nog veel meer. Maak er een muzikale avond van!


Blu-ray

26/10/2021

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.