2 juni 1931

2 juni 1931

En de dubieuze eer gaat naar...

En de dubieuze eer gaat naar...
15/02/2009
et is 2 juni 1931 wanneer toneelschrijver Joseph Farnham sterft op 46-jarige leeftijd. Voordat een hartaanval een einde maakt aan zijn korte leven heeft Farnham al meegewerkt aan zo’n honderd films, veelal als schrijver van de tussentitels voor de stille films uit de tijd.
Zijn werk aan tussentitels levert Farnham een bijzondere plek op in de filmgeschiedenis. Hij is immers de enige persoon die ooit een Academy Award voor “Best title writing” heeft gewonnen. In deze categorie werd alleen in 1927/28 – het eerste jaar van de awards – een beeldje uitgereikt. Farnhams nominatie was niet gekoppeld aan een film in het bijzonder, maar gold voor zijn algehele werk in dat jaar.

De andere genomineerden in deze categorie waren George Marion en Gerald Duffy. Duffy viel de dubieuze eer te beurt om als eerste persoon postuum een Oscar-nominatie te krijgen. Ook Farnham kreeg in dit opzicht meer eer dan hij gewild zal hebben. Hij ging de boeken in als de eerste Oscar-winnaar die stierf; twee jaar en twee weken na het in ontvangst nemen van het beeldje.
Plaats uw reactie

Rosemarie op 24/05/2014

Hay Andre9,Ik heb net de hele landing geizen op tvhet zag er heel cool uit. Vooral toen je netuit die kapsulle kwam en naar ongeveer 10.000mensen in heel nederland glimlachte vond ik gaaf!!Groetjes Sannep.s. ik zou het leuk vinden als je me een mailtje terug stuud
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.