9 augustus 1969

9 augustus 1969

'Family' richt bloedbad aan

'Family' richt bloedbad aan
07/08/2008
assamoorden zijn geen uitzondering in de Amerikaanse samenleving, maar wanneer hierbij beroemdheden het slachtoffer zijn ontstaat er een mediahype. Op 9 Augustus 1969 dringen volgelingen van de beruchte crimineel Charles Manson het huis van actrice Sharon Tate binnen en vermoorden haar plus vier anderen op brute wijze.
Een dag later worden nog eens twee mensen vermoordt door leden van "the family". Op het moment van de moord is Tate acht maanden zwanger van regisseur Roman Polanski met wie zij in 1967 haar filmdoorbraak kent in de vampier-spoof The Fearless Vampire Killers. Valley of the Dolls zou in 1967 nog volgen, een film die Tate nog meer in de spotlights brengt. De mogelijkheid van een serieuze acteercarrière wordt echter verstoord door de moordpartij. Ook Polanski zal onder de tragedie logischerwijs lijden; jaren van depressies zijn het gevolg en pas in 1974 komt Polanski weer bovendrijven met de noir-klassieker Chinatown.

Charles Manson en enkele "family"-leden worden naar aanleiding van de moorden veroordeeld tot de doodstraf (ondanks dat Manson zelf niet aanwezig was bij het drama) en na afschaffing ervan in de staat Californië wordt de straf omgezet inlevenslang. In de loop der jaren heeft Manson een lugubere cultstatus opgebouwd die gaat van een "optreden" in Southpark tot onderdeel zijn van de naam Marilyn Manson. 2012 geeft Manson recht op een aanvraag voor vervroegde vrijlating, al lijkt de kans op succes vrijwel uitgesloten.
Plaats uw reactie

Christian op 09/08/2008

Nog steeds een ongelofelijk verhaal. Las het een paar jaar terug voor het eerst. Goed dat die vent achter tralies zit en daar ook netjes blijft.
Ralph op 09/08/2008

Wie kotst kan de gal verwachten
Echt eng figuur ook. Er is wel een interessant tv-interview met hem gehouden in de gevangens jaren geleden.

En hij schijnt ooit een lp-album opgenomen te hebben...
Erwan op 11/08/2008

I don't know, I'm making this up as I go
Dat van dat interview weet ik niet, een LP heeft hij inderdaad gemaakt.
Ook heeft hij een swastika op zijn voorhoofd laten tatoŽren voordat hij een keer voor de rechter moest verschijnen. Origineel is hij zeker, eng en gek ook.
Abdou op 25/05/2014

I was reading up on him reetcnly...the house where Tate was murdered was previously owned by him,where he lived with his then girlfriend Candice Bergen.He was scared crapless...to say the least...just look at his face.He reetcnly passed away from cancer,namely,Melanoma...and Manson's still breathing our air...(sigh)
Scaut op 27/10/2015

Not to trivialize a horirfic situation, but one other thing about this pic: his hair and clothing make him a perfect specimen of that specific subspecies, the Hollywood hippie circa late sixties.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.