Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
12/08/2015

Fast & Furious 7

Alle snelle auto’s zijn van stal gehaald voor alweer het zevende deel in de Fast & Furious-reeks. Deze keer moeten Toretto en zijn team het opnemen tegen een coole moordenaar en ex-blackops agent Shaw gespeeld door Jason Statham en is er een geheim wapen in de handen van een verkeerd persoon gevallen. Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Tyrese Gibson, Ludacris en Michelle Rodriguez zorgen wederom voor spektakel vanaf de eerste minuut. Dat is Fast & Furious 7.Het is de laatste film waar Paul Walker aan mee heeft gewerkt en hierdoor ook voor het laatst te zien als Brain O’ Conner. Het verhaal gaat verder waar deel zes eindigde. Owen Shaw (Luke Evans) is hardnekkig toegetakeld door de bende van Dominic Toretto (Vin Diesel) en special agent Hobbs (Dwayne Johnson). Zijn broer Deckard Shaw (Jason Statham) gaat kosten wat het kost de daders die dit gedaan hebben opsporen en hardhandig een kopje kleiner maken.

Ontploft
Het leven van vele vrienden van Toretto komt hierdoor in gevaar. Zelfs als een bom ontploft voor het huis, waar hij met Mia (Jordana Brewster), de vrouw van Conner en zijn zoon woont. Het wordt een heftige strijd waarbij de snelle auto’s goed van pas komen. Dat is niet alles. Een onbekend gezelschap wil graag dat Toretto hacker Ramsey (Nathalia Emmanuel) gaat opsporen met zijn team, want zij is gevangen genomen door een bende. Mr. Nobody  (Kurt Russel) is de leider en maakt een deal met hem. Het geen wat ze moeten opsporen is namelijk het computerprogramma ‘God’s Eye’. Hiermee kan je iedereen binnen enkele minuten lokaliseren. Dat mag hij dan gebruiken om Shaw te vinden.
 
Deze keer overtreffen de bedenkers van Fast & Furious zich wederom. Een aantal verbluffende stunts in combinatie met een toch wel goed doordacht verhaal maakt dit een waardig vervolg in deze franchise.  Regisseur James Wan die vooral bekend staat voor zijn thriller-horrorfilms maakt zich nu waar in het actiegenre. Wellicht was het tijd dat een ander persoon met een frisse blik naar deze reeks keek en dat is zeker gelukt.
 
Mannenfilm
De vlotheid wordt af en toe even een versnelling terug gebracht als de romantiek om de hoek komt kijken. Niet erg, maar deze film hoort wel stoer te blijven. Er wordt ook ruim de tijd genomen in de actiescènes, van vliegende auto’s tot wilde achtervolgingen en rondvliegende kogels. De cast is weer volledig terug om dit deel tot een succesvolle film te maken.  Zij spelen hun rol net als in de andere delen met veel stoere blikken en sterke lichaamstaal. Echt een mannenfilm.
 
Helaas is na de realisatie van de film het leven van acteur Paul Walker plotseling aan een einde gekomen, door een verkeersongeval. De makers hebben hem aan het eind van de film op een mooie wijze geëerd en de film aan hem opgedragen. Wat een energie had die kerel. Fast & Furious 7 is goed in zijn genre en laat je even genieten van mooie vrouwen, snelle auto’s en spectaculaire scenes.
 
De Blu-ray bevat niet alleen de bioscoop versie, maar er is ook een alternatieve versie die langer duurt dan het origineel. Je kan zelfs nog langer genieten door de vele extra’s die erop te zien zijn. Zoals een kijkje achter de schermen, het maken van de actiescène met vliegende auto’s, interviews en nog veel meer.


Blu-ray + Digital

12/08/2015

Universal Pictures

16:9 Breedbeeld

Dolby Digital 5.1 Engels

Engels, Frans, Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.