Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
17/08/2017

Fast & Furious 8

Dominic Toretto en zijn team zijn terug. De snelle wagens en mooie dames schitteren wederom in alweer het achtste deel van de succesvolle actiereeks Fast & Furious. De regie is in handen van F. Gary Gray die van dit deel een spektakelfilm heeft gemaakt. Naast bekende gezichten die al in eerdere delen vorbij zijn gekomen, zien we een aantal nieuwe gezichten als Charlize Theron, Kurt Russell, Scott Eastwood en Kristofer Hivju. Vin Diesel kruipt in de huid van de hoofdpersonage Dominic Toretto.
Deze keer wordt het Dom (Vin Diesel) wel moeilijk gemaakt. Hij komt namelijk iets dierbaars te weten en zal hiervoor een aantal opdrachten moeten uitvoeren voor hacker Cipher (Charlize Theron). Zij is een meedogenloze koele vrouw die alles kan krijgen wat ze maar wil. Alleen als ze Don zover heeft gekregen om voor haar een aantal grote klussen uit te voeren, zal ze wel op haar hoeden moeten zijn. Ze wil graag alle wereldleiders naar haar hand zetten. Hiervoor zal ze een nucleaire-raket in handen willen hebben.

Mooie vrouwen
Dom geniet momenteel van zijn huwelijksreis met zijn vrouw Letty (Michelle Rodriguez) in Cuba. Hier komt hij Cipher tegen en vanaf dat moment is het genieten voorbij. Ondanks dat familie heel belangrijk voor hem is, zal hij zijn rug moeten keren naar hun. Alleen dit brengt hem in een benarde positie. Gelukkig is zijn team niet dom en zal kosten wat het kost Cipher stoppen. Dit is alleen niet zo gemakkelijk. Met als resultaat vele spectaculaire achtervolgingen, originele actiescenes, strakke wagens en mooie vrouwen.

Ook al is dit alweer het achtste deel en denk je al snel, zal dit de andere wederom overtreffen, dan is het antwoord jazeker. Het is dan niet een hoogstaand verhaal, maar de acties zijn weer overtroffen in relatie met de vorige delen. Hierin zien we vele elektrische auto’s sneuvelen, duikt een onderzeeër onder het ijs en zien we Dom in een web komt te zitten van kabels. Dit maakt deze reeks zo uniek. Telkens weer wordt er een grens opgezocht binnen de actiespektakels. Deze scenes steken dan ook met kop en schouder boven de reguliere acties uit. Met name de scene waarbij 'zombieauto's' die straten van New York onveilig maken.

Bitch
De choreografie van de vechtscenes zien er ook erg goed uit, maar de grote acties vallen wel het meeste op. Daarnaast is de cast weer bij elkaar die in de eerdere delen ook al te zien waren. Deze continuïteit is erg belangrijk voor deze filmreeks. Je ziet de personages groeien en komt ook nu nog steeds meer te weten over hun. En dan met de komst van Charlize Theron komt er evenwicht in het verhaal. Ze speelt haar rol erg goed en zet een echte slechte bitch neer. Ze staat haar mannetje en laat niet met zich spelen. Geen één keer is er een lach te zien geweest.

Ze walst gewoon stug over iedereen heen, zowel fysiek als mentaal. Haar rechterhand, acteur Kristofer Hivju, die ook te zien is in Game of Thrones, past goed bij haar. Hij speelt ook erg goed en laat zien dat deze rollen ook voor hem zijn weggelegd. Vin Diesel, het gezicht van Fast & Furious is nu even vanuit twee kanten belicht. De goede en slechte kant. Dit speelt hij met overtuiging en laat de kijker nog even gissen of hij nu daadwerkelijk is overgelopen of niet. De overige cast is wederom goed bezig en zorgen voor de nodige humor als de rake klappen uitdelen. Dit deel is zeker de moeite waard om te zien, er is voor iedereen wel wat te zien.

Naast de film bevat de Blu-ray vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, diverse interviews en het ontstaan van de stunts.

 Blu-ray + Digital

16/08/2017

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9 1080p

DTS-HD MA 7.1: Engels, Dolby Digital 5.1: Frans, Italiaans

Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans

Plaats uw reactie

iphoneArosy op 01/09/2017

Интернет магазин - iphone-52.ru

apple watch 42 - iphone-52.ru
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.