Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
03/12/2019

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Voor het eerst in de reeks van Fast & Furious is er nu een stand-alone film gemaakt van de twee personages Luke Hobbs (Dwayne Johnson) en Deckard Shaw (Jason Statham). Samen zullen ze het opnemen tegen de bad-ass Brixton (Idris Elba), die een hypermoderne moordenaar is en in bezit wil komen van een gevaarlijk virus. Het is aan het duo Hobbs en Shaw om dit tegen te gaan. Helemaal als er nog familie in gevaar kan komen. De regie is in handen van David Leitch.
De twee actiehelden Hobbs en Shaw zagen we al in de filmreeks Fast & Furious, maar nu nemen ze samen het heft in handen om samen te vechten tegen het kwaad. Alleen voordat het zover is zullen ze wel elkaar moeten respecteren. Beide heren hebben een andere achtergrond. Shaw is de nette Brit die niet veel lacht, maar wel rake klappen uit deelt. Hobbs houdt wel van humor en laat zijn spiermassa graag werken. Beiden worden benaderd door de CIA om samen te werken aan een geheime operatie, waarbij ze een belangrijk virus moeten opsporen voordat het in slechte valt van Brixton.
 
Mooie vrouwen
Deze film laat is gemaakt door regisseur David Leitch, die ook Deadpool 2 heeft gemaakt. Dat merk je ook in deze film. Er zit behoorlijk wat humor in. Dat is niet slecht, maar soms wel erg veel. Daarnaast zijn er een aantal lange scenes met veel dialoog, die wel wat korter hadden gekund. De actie daarentegen is goed. Met vlotte scenes en spectaculaire stunts. Snelle auto’s en mooie vrouwen vullen het beeld goed. Ook verschillende landen worden aangedaan als Los Angeles, Chernobyl, Londen en Samoa. Dit leveren leveren mooie shots op.
 
Statham, Johnson en Elba zorgen voor de show, waarbij het duo erg leuk is om naar te kijken en Elba eens een slechterik mag spelen. Dit doet hij nog best goed. Nieuwe gezichten als Ryan Reynolds en Kevin Hart dikken de humor nog meer aan. Dit levert leuke, maar soms ook flauwe scenes op. Maar goed ze vullen het verhaal wel aan, maar of het een echte meerwaarde is, is nog te bezien. Deze film is een leuke aanvulling op de Fast & Furious reeks en zal denk ik niet de laatste zijn. Naast de film bevat de DVD nog enkele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, interviews en het maken van de stunts.


DVD

30/11/2019

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels, Nederlands, Frans, Duits

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.