Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
Dit is er eentje uit de Pulpput! Sweet Karma Bong of the Dead Battle Girls versus Yakuza


10/06/2012

Fertile Ground

Emily en Nate Weaver ruilen de stad in voor een groot huis op het platteland waar ze na een miskraam een nieuwe start willen maken. Als Emily spoken begint te zien, komt aan dat veelbelovende nieuwe begin een bloederig einde. Dat klinkt spannend, maar wie hoopt met deze horrorfilm eens lekker te kunnen griezelen zoals bij klassiekers als IT, Aliens, The Return of the Living Dead en Poltergeist komt bedrogen uit.Fertile Ground wordt dan misschien geclassificeerd als een horror, hij doet die naam geen eer aan. Ja, er wonen geesten in het landhuis. Maar angst - of zelfs maar spanning - roept het niet op. Daarvoor is het haunted house te gemoedelijk, de interactie tussen de doden en de bewoners te minimaal en het verhaal (een rip-off van The Amityville Horror) te langdradig.

Konijntjes schieten
Bovendien zat ik na afloop nog met een paar losse eindjes. Zo maakt Nate (Gale Harold) een zelfgeschoten konijn voor zijn vrouw klaar (Leisha Hailey) - maar ze was vegetarisch. Wilde regisseur en co-auteur Adam Gierasch hiermee aantonen dat Nate door zijn oudoom is bezeten (‘We live of the land’) en dus steeds meer wordt zoals hij? Verklaart dat dan ook waarom hij een minnares heeft? (Als dat al zo is, want hoewel er van alles wordt gesuggereerd blijven harde bewijzen uit). En als Nate ‘vroeger’ ook al met haar ging, wat hebben die geesten er dan mee te maken?

Huilie-huilie
Kortom: of ik heb echt zitten slapen, of niet alle verhaallijnen zijn even goed uitgewerkt. Overigens kan ik me wel helemaal voorstellen waarom hij een minnares zou willen, want zijn eigen vrouw Emily is een bloedirritante Huilie-huilie. Het moet ook geen pretje zijn om negen maanden aan bed gekluisterd te worden, maar kom op: val daar de kijker niet teveel mee lastig of hij gaat wénsen dat ze het volgende slachtoffer wordt.

Oké, ook iets positiefs dan. Er zit een licht verrassende wending in op het einde... Wat voor wending moet je zelf maar bekijken. Maar let op: doe het alleen als je je echt stierlijk verveelt. In elk ander geval is deze genrefiller zonde van je tijd.
Als Mathilde zelf geen verhalen aan het schrijven is, kijkt ze wel naar die van iemand anders.
Lees meer van Mathilde Hoekstra


DVD

14/09/2011

Paradiso Home Entertainment

16:9

DD 5.1

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.