Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
08/02/2017

Fifty Shades Darker

Daar is die dan Fifty Shades Darker, het tweede deel uit de boekenreeks van schrijver E.L. James. Deze keer zit James Foley in de regiestoel en zien we wederom Dakota Johnson en Jamie Dornan als Anastasia Steele en de rijke zakenman Christian Grey. Het verhaal pakt de draad weer op, waar het eerste deel gebleven was. Christian zit namelijk nog steeds achter Anastacia aan, maar is ze niet voor een gat te vangen. Hiervoor zal Grey zich meer open moeten stellen en laten zien uit welk hout hij gesneden is.Anastasia heeft Grey alweer enige tijd niet gezien, want nadat ze de kinky-kamer niet echt prettig vond heeft ze hem de deur gewezen. Maar Christian laat zich niet bij de pakken neer zitten en za kosten wat het kost haar hart wederom veroveren. Maar is Anastasia daar wel aan toe, want onderdanig al ze nooit worden. Het hard-to-get-spel kan beginnen.
 
Soft-erotisch
Je zal denken dat bij een tweede deel uit een reeks het verhaal enigszins spannender kan worden en als je een regisseur als James Foley aan het roer zet je wel iets goeds voorgeschoteld krijgt. Helaas is dit in deze Grey-reeks niet aan de orde. Is het dan zo ingewikkeld om een boek te verfilmen en het dan nog enigszins aantrekkelijk te maken. Het is dan natuurlijk een soft-erotische film, maar durf dan iets meer uit de band te springen, want voort borduren op het eerste deel is niet echt een succes.
 
De acteurs doen net als in het eerste deel netjes hun ding en laten wederom niet al te veel zien van zichzelf als het gaat om hun lichaam. De dialogen zijn zwak en het verhaal kabbelt maar voort. Er zit helaas geen spanningsboog in, waar wel voldoende momenten voor zijn geweest.
 
Danny Elfman
De scenes zijn soms ook te lang en denk je bij je zelf, waar zit ik nu eigenlijk naar te kijken. Is dit een verkoop filmpje van een schip of zit ik naar een aaneenschakeling van videoclips te kijken, waarbij de muziek bijna in zijn geheel afgedraaid wordt. Want zelfs Danny Elfman die de soundtrack heeft gedaan, kan veel en veel beter. Het is net als in het eerste deel een verhaal dat maar met een houtje-touwtje constructie aan elkaar zit.
 
We zien zelfs Kim Basinger voorbij komen met haar sluwe en gemene blik. Helaas werkt dat ook niet en zien we alleen maar een aanzet tot iets, maar wordt dat niet afgemaakt. Dat is jammer, want je zal zeggen dat het thema wel interessant uitgewerkt kan worden. Kijk maar bijvoorbeeld naar Eyes Wide Shut, dat wel een sterke film is met een erotisch tintje. Bij de Grey-reeks is het met name de naam die veel meer laat spreken en publiek trekt dan de inhoud van de film zelf. Fifty Shades Darker hoef je niet te zien voor het verhaal, maar als je ongelooflijk van boeketreeksen houdt dan kan dit nog een leuke filmavond worden.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.