Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
22/10/2019

Fisherman’s Friends

Fisherman’s Friends is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van het Port Icaac shanti koor. Als de bijdehandse Danny (Daniel Mays), een cynische Londense muziekproducent, met zijn collega’s in Port Isaac is voor een vrijgezellenfeest, ziet hij de Fisherman’s Friends op de kade zingen en wordt hij door zijn baas in een grap gelokt. Danny moet van hem de ruige vissers over halen een contract te tekenen.
Danny is vastberaden een platencontract voor ze af te sluiten, maar deze vissers zijn behoorlijk eigenwijs. In zijn poging de scepsis van de vissers over de muziekindustrie te overwinnen, wordt hij aangetrokken door de gemeenschap, laat hij zijn integriteit testen en wordt uiteindelijk de betekenis van loyaliteit, liefde en vriendschap getoond. Dit dwingt hem om opnieuw te evalueren wat er echt toe doet in het leven; uiteindelijk geeft het hem de kans op een ander soort succes.
 
Vuur en vlam
Als je een groep mannen laat marathonlopen, strippen of synchroonzwemmen en je ze dus uit hun comfortzone haalt dan heb je al de eerste twee slagen gewonnen. Als je de film dan optuigt als een dertien in een dozijn romantische comedy dan sta je slag drie. Een feel good film die menig filmfestival in de regio in vuur en vlam zal zetten. Ik denk alleen aan Heavy Trip op het Noordelijk Film Festival 2018. Geweldig leuke films om een avond met je schoonouders naar toe te gaan maar, uw recensent kent ze onderhand wel.  
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.