31 januari 1987

31 januari 1987

Gaap

Gaap
22/12/2007
oit wel eens naar een film liggen staren die maar niet op leek te houden? Het was ongetwijfeld niets bij wat de kijkers van The Cure for Insomnia hebben doorstaan. Van 31 januari tot 3 februari 1987 werd deze film vertoond in het Art Institute in Chicago en met 5220 minuten is het volgens Guinness World Records de langste film ooit gemaakt. 5220 minuten, dat is 87 uur of ruim 3,5 dagen. In het experimentele videootje leest ene Lee Groban zijn ruim vierduizend pagina's tellende gedicht The Cure for Insomnia voor. Regisseur John Henry Timmis IV monteerde er wat porno en rockvideos doorheen.

Zoals de titel al aangeeft was het de (kunstzinnige) bedoeling van deze film om zo saai te zijn dat iedereen in slaap zou vallen. Naar alle waarschijnlijkheid is deze film na februari '87 nooit meer vertoond, en een dvd-versie hoeven we ook niet te verwachten, aangezien een 20+ dvd-box van één gedicht niet het meest aantrekkelijke kerstcadeau is.

De grote discussie die over The Cure for Insomnia gevoerd wordt is of hij, vanwege zijn afwijkende karakter, eigenlijk wel als film aangemerkt dient te worden.

Plaats uw reactie

Iqra op 27/10/2015

We gaan niet zeuren over het maejklinne model, over slank zijn, over uithoudingsvermogen of over het product en dan grappige relaties leggen. Nee, laten we de advertentie eens zo objectief mogelijk analyseren:De eerste programmaatjes schreef ik 35 jaar geleden met behulp van ponskaarten en mag dus zeggen dat ik de geschiedenis van computers en automatisering een beetje ken. Rond diezelfde tijd werd er op de universiteit geheimzinnig gefluisterd over Unix. Het besturingssysteem van de toekomst. Dat gaat het helemaal worden werd er gezegd. later is Unix veranderd in Linux, en ook daar werd weer een gouden toekomst beloofd. Vreemd genoeg werd dat niet door de fabrikanten gezegd. De gebruikers ervan vertelden het verhaal alsof ze leden van een vage, fanatieke secte zijn. Op beurzen haalde je ze (nog steeds eigenlijk) er zo uit. Tussen ICT-ers met deftige pakken liepen zij rond met lange haren, vaak in een paardestaart en met sandalen. Eigenlijk leken ze wel een beetje op Jezus. Als echte gelovigen proberen ze ook altijd zieltjes voor hun systeem te winnen. Apple is natuurlijk oneindig veel beter dan welk ander merk ook.Acer heeft dat buitengewoon slim opgemerkt. Niet al te opvallend, maar voor de aandachtige beschouwer toch overduidelijk, proberen zij hun middenmootmachine het Apple-echalon binnen te loodsen. Het gepraat over dun, licht en prestaties is slechts bedoeld om het er niet al te duimendik op te leggen. Nee het gaat om het model dat er naast staat. Hij zou zo hebben kunnen meedoen aan Jezus Christ Superstar of model hebben kunnen staan voor een middeleeuws schilderij van de verlosser aan het kruis. Kijk maar eens naar die gekwelde, naar de hemel gerichte blik. De foto houdt bij halverwege zijn benen op, maar dat voert alleen de spanning op. De suggestie van sandalen daaronder is overweldigend. Met deze advertentie en met dit model laat Acer zien dat zij de boodschap hebben begrepen. Naast Apple is er een alternatief, waar freaks graag voor willen betalen.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.