2 februari 1993

2 februari 1993

Groundhog Day

Groundhog Day
02/02/2007
quot;Rise and shine, campers!" En je weet wat dat betekent: vandaag is het Groundhog Day. Sinds 1993 is dit niet alleen meer de feestdag in Canada en de VS waarop een bosmarmot komt vertellen of de winter bijna over is of nog zes weken aanhoudt, maar ook de titel van een van de juweeltjes uit de moderne filmgeschiedenis.
Groundhog Day's Needlenose Ned

Bill Murray speelt Phil Connor, een weerman die verslag doet van het Groundhog Day-feest in Punxsutawney. Door een onverwachte sneeuwstorm kunnen Phil en zijn crew na het feest niet meer naar huis en ze brengen noodgedwongen de nacht door in het gehucht. Wanneer Phil 's ochtends wakker wordt blijkt het echter wederom 2 februari te zijn. Dag na dag beleeft Phil Groundhog Day opnieuw en uiteindelijk leert hij de dag naar zijn hand te zetten.

Dankzij het geniale script kon Bill Murray zich (nogmaals) bewijzen als acteur bij het grote publiek en Groundhog Day is inmiddels uitgegroeid tot een (cult)klassieker. Geen enkele film besteedde ooit zoveel aandacht aan 2 februari en het is dus de aangewezen titel om vanavond weer eens op te zetten.

 

Plaats uw reactie

Ikbenlara op 04/10/2009

Alle begin is belachelijk
De wereld is een tikkeltje lelijker Ún mooier geworden sinds ik ontdekt heb dat zowel groudnhog dag als de stad puxatawney Úcht bestaat. :(
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.