Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
30/11/-1

Hellbenders

Het sterkste aan Hellbenders is zonder meer het leuke concept dat er aan te grondslag ligt. Ongetwijfeld ooit op een bierviltje geschreven, maar op het eerste gezicht helaas nooit heel veel verder uitgewerkt. Toch is regisseur J.T. Petty (u kent hem ongetwijfeld van de net-niet klassiekers Mimic 3: Sentinel, S&Man en The Burrowers) gewoon begonnen met filmen. En dat is spijtig, want met net iets meer aandacht voor het script en met deze club leuke acteurs, had Hellbenders een bescheiden feestje kunnen zijn. Maar dat is het dus niet.
Angus (Clancy Brown) leidt een groep onorthodoxe geloofsmannen en –vrouwen. Ze geloven in God, Jezus, de hemel en de hel. Toch zondigen ze aan de lopende band. Ze drinken, roken, vloeken en sodomiseren aan de lopende band. Maar dit alles doen ze wel met een doel. De focus van het clubje Hellbenders is demonen uitdrijven, terug naar de hel. Door zelf te zondigen hebben ze altijd een laatste redmiddel achter de hand. Is de demon hardnekkig, hebben ze altijd nog de mogelijkheid zelfmoord te plegen en door hun levenswijze linea recta naar de hel te gaan. Het idee is om de demon op die manier mee de hel in te slepen.  

Uiteraard heeft Petty wel iets meer tijd besteed aan het verhaal dan het bekladden van de achterkant van een bierviltje. Sterker nog, hij maakte een hele graphic novel van. Het script van deze film, dat hij ook zelf schreef, baseerde hij op zijn eigen “strip”. Dat neemt niet weg dat de personages en de dialogen flinterdun zijn.

Het is een verspilling van de leukste acteurs. Clancy Browns carrière hield niet op bij Highlander, speelde daarna nog tal van leuke bijrollen in onder meer The Shawshank Redemption, Starship Troopers en uiteraard SpongeBob SquarePants. Zijn personage in Hellbenders is veel opzichten tegenovergesteld aan dat van restauranteigenaar Mr. Krabs, maar grappig genoeg hebben de twee ook veel overeenkomsten (nors, boos, maar het hart op de juiste plek). Brown wordt bijgestaan door de immer betrouwbare Clifton Collins Jr. en semi-cultheld Dan Fogler. De cast kan echter niet voorkomen dat u dit banale bagatel snel zal vergeten.

De bluray van A-Film bevat geen extra’s, maar er staat wel een 2D als een 3D variant op.


Blu-ray

02/09/2014

A-Film

1080p HD 16:9 (2.35), Kleur

DTS HD 5.1, Engels

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.