Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

05/03/2012

Hotdocs - I am a woman now

Hotdocs - I am a woman now
7 maart 2012
De wereld waarin wij leven is soms vreemder dan je kunt verzinnen. Reden genoeg om te beginnen met de serie Hotdocs. Iedere eerste woensdag van de maand is in ForumImages een documentaire te zien die het afgelopen jaar opzienbarend is gebleken of de tongen heeft losgemaakt. De documentairefilm is op een of andere manier nog altijd een ondergeschoven kindje binnen de filmwereld, wat verbazend is, want zij heeft minstens zoveel te bieden als haar fictionele broertje. In dit kader wordt op woensdag 7 maart de documentaire I Am a Woman Now vertoond.

I Am a Woman Now
(Michiel van Erp, 86 min., Nederland, 2011, kleur)

I Am a Woman Now portretteert vijf transseksuele vrouwen op leeftijd, die allen door dezelfde ‘wonderdokter’ Georges Burou werden geopereerd in de jaren vijftig, zestig, zeventig. Zolang er werd betaald, werden er geen vragen gesteld in de kliniek van Burou in Casablanca, Marokko. De film toont de vijf vrouwen in hun huidige levens. De beroemde Franse Bambi, die als één van de eersten werd geopereerd in Casablanca. De Belgische Corinne, die haar grote geheim uiteindelijk deelt met een goede vriendin. De Nederlandse Colette, die tot voor kort het leven leidde van een doodgewone huisvrouw. De flamboyante Britse April, die herinneringen ophaalt met de zoon van dokter Burou. De Duitse Jean, die haar hele leven heeft geworsteld met haar identiteit. Zij blikken terug in de herfst van hun leven.
Wie wat en waar
Woensdag 7 maart 2012 – 20:30 uur
ForumImages,
Hereplein 73
9711GD Groningen
Prijs: € 5,50 (Studenten € 4,50)
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.