Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
23/09/2021

I Care a Lot

In de thriller I Care a Lot van regisseur en scenarist J. Blakeson krijgen we een inkijkje te zien in het leven van de succesvolle zakenvrouw Marla Grayson (Rosamund Pike) en haar kompaan en vriendin Fran (Eiza Gonzalez). Zodra er een bejaarde niet meer in staat is om voor zichzelf te kunnen zorgen, grijpt de Amerikaanse staat in en komt Marla in beeld als wettelijke voogd. Zij beheert dan letterlijk alles van deze persoon. Hierbij heeft zij alle voordelen en de cliënt alle nadelen. Ze verdient er erg goed mee, maar als ze in aanraking komt met de oudere dame Jennifer Peterson (Dianne Wiest) zal het toch wat ingewikkelder worden.
Marla en Fran denken dat ze haar gemakkelijk alles kunnen afnemen, maar helaas is dat niet zo. Ze zullen worden opgejaagd door een aantal bekenden van haar. Dat leidt interessante scenes en boeiende personages. Zal het Marla en Fran lukken om dit gespuis van zich af te houden en hun ‘American Dream’ na te leven? Het wordt in ieder geval een achtbaanrit zonder remmen.
 
Sterk duo
J. Blakeson heeft met deze film een bijzonder verhaal weten te vertellen. Hoe je als wettelijke voogd de macht van een ouder persoon kan krijgen en al hun bezit je kan toe eigenen. En dat het deze keer niet de man, maar de vrouw is die dit doet. Actrice Rosamund Pike laat zien dat ze alles geeft om haar personage als een ijzersterke vrouw neer te zetten. Ze dondert over iedereen heen en gaat voor haar doel. Kosten wat het kost. Dit speelt zij met volle overtuiging, zowel in de dialoog als met haar lichaamstaal. Samen met actrice Eiza Gonzalez vormen ze een sterk duo en vullen elkaar goed aan.
 
Goede vibe
Tegenover hun staat de Dianne Wiest, een actrice die lekker fel uit de hoek komt. Een waardige tegenspeelster die ervoor zorgt dat de scenes vlammen met haar vlijmscherpe spel. Voeg daar nog even acteur Peter Dinklage aan toe en je hebt een perfecte cast bij elkaar. Hij draagt een goede vibe met zich mee en komt zeer sterk over. Hij zorgt voor interessante scenes met zijn medespelers en daagt hun ook uit.
 
I Care a Lot is een originele film waarbij ouderen als prooi gezien worden en de wettelijke voogd vrij spel heeft. Op deze manier wordt de familie van de ouderen buitenspel gezet en kan dat dus frustratie opleveren. Op deze manier is dit realistisch vertelt. Een goede film die je avondje uit zeker voldoening geeft. Heel veel kijkplezier. 
 
I Care a Lot is vanaf nu te zien in de Nederlandse bioscopen.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.