29 augustus 1997

29 augustus 1997

Judgment Day

Judgment Day
25/09/2007
et een beetje mazzel gaan we vanavond weer allemaal lekker slapen, maar in 1997 zijn er ongetwijfeld mensen geweest die even een keertje extra onder hun bed hebben gekeken. Terminator 2 voorspelde namelijk dat 29 augustus 1997 "Judgment Day" zou worden: drie miljard mensen zouden de dood vinden in een oorlog met de robots van Skynet.

Het is er (toen) gelukkig niet van gekomen, maar desalniettemin leverde de onheilspellende intro van de film een fijn stukje cinematografie op. De emotieloze voice over van Sarah Connor (Linda Hamilton), ondersteund door grauwe beelden van pure vernietiging zette de perfecte toon voor het doomsdayscenario van de film.

Gelukkig voor ons slaagden John Connor (Edward Furlong) en de Terminator (Arnold Schwarzenegger) er in de toekomst veilig te stellen en daar werden ze indirect voor bedankt met een flinke lading filmprijzen en een recordomzet in de box office. 29 augustus 1997 ligt inmiddels veilig achter ons, hoewel de mensheid sindsdien toch nog even gepijnigd werd door T3 uit te brengen en Arnie tot gouverneur van Californië te benoemen.

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.