Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
17/05/2023

Knock at the Cabin

In de spannende thriller Knock at the Cabin van regisseur M. Night Shyamalan zien we de verfilming van het boek The Cabin at the End of the World geschreven door Paul Tremblay. Hierin gaat het gelukkige stel Eric (Jonathan Groff) en Andrew (Ben Aldridge) samen met hun dochter Wen (Kristen Cui) vakantie vieren in een prachtig houtenhuis in het bos. Helaas komt de vakantievreugde al snel ten einde als Leonard (Dave Bautista) voor de deur staat met zijn team. Zij komen een best verontrustend bericht brengen, want de dag dat de wereld op zijn einde komt is nabij. Om de mensheid te redden komen Eric, Andrew en Wen voor een keuze te staan. Er zal namelijk een offer moeten plaatsvinden. 
Vanaf het moment dat Leonard voor de deur staat zal het leven van alle personen in het huis op het spel komen te staan en zal er een drastische keuze gemaakt moeten worden. Alleen is de vraag, waarop is dit alles gebaseerd? De vier sleutelfiguren zullen het drietal moeten overtuigen van de ernst van de zaak. Het leven van iedereen op aarde staat op het spel. Bij het weigeren van een offer zal er alsnog bloed moeten vloeien en wordt de rekening betaald door de onwetende. Kan de mensheid op tijd in veiligheid gebracht worden? Of zal het doek voor ons vallen.
 
Geloofwaardig
De regisseur heeft met dit verhaal een kleine cast bij elkaar gebracht in een boshuis. Hierdoor wordt het intens beleeft door de kijker. Je zit bovenop de gebeurtenissen. Zo nu en dan zie je even een terugblik over het leven van de hoofdpersonages. Hiermee vallen bepaalde puzzelstukjes op de juiste plek. De jonge actrice Kristen Cui laat zich van haar beste kant zien. Ze speelt geloofwaardig en staat haar mannetje. Een goede rol die zij helemaal haar eigen weet te maken. We gaan nog veel van haar zien. Acteur  Dave Bautista heeft nu eens en rol te pakken die hem op het lijf geschreven staat. Even geen geknok of geren. Nee, hij laat zien dat hij ook de dialoog sterk kan overbrengen op zijn medespelers. En dat doet hij goed. Af en toe maakt hij ook goed gebruik van zijn lichaam. 
 
En dan zien we ook nog eens acteur Rupert Grint een andere rol spelen dan zijn rol als Ron Weasley in Harry Potter. Hij laat zien dat hij meer in huis heeft en komt sterk uit de hoek. Hij laat zien dat er niet met hem gesold zal worden en met veel overtuiging speelt hij echt bad-ass. De acteurs Jonathan Groff en Ben Aldridge laten zien dat geweld niet altijd de oplossing is en zij hebben dan ook de schone taak om te laten zien dat wat je geaardheid ook is, je even sterk bent als je tegenstander. Samen vormen ze een sterk duo dat zich goed staande houdt. 
 
Boeiend
M. Night Shyamalan heeft niet alleen iets goed gemaakt van een best kleine productie, hij laat zien dat acteurs op deze manier het beste tot hun recht komen. Het is bijna een theaterzaal waar ze in spelen. Met een sterke soundtrack wordt hun spel nog extra ondersteund en dat pakt goed uit. Het blijft boeiend van begin tot eind. En dat kon ook anders zijn, want het verhaal op zich is niet erg complex. Ervaar het zelf en ga er gewoon lekker voor zitten. Veel plezier! Naast de film bevat de Blu-ray ook nog een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, diverse interviews, verwijderde scenes en nog veel meer.


Blu-ray

17/05/2023

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Atoms en Dolby Digital Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.