Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
29/10/2020

La Vérité

In het Franse familiedrama La Vérité van regisseur Hirokazu Koreeda zien we hoe de doorgewinterde actrice Fabienne Dangeville (Catherine Deneuve) zichzelf opnieuw moet ontdekken. Ze heeft een biografie geschreven en is bezig met een film. De boekpresentatie staat voor de deur. Haar dochter Lumir (Juliette Binoche) komt hiervoor met haar man Hank (Ethan Hawke) en hun dochter Charlotte (Clementine Grenier) vanuit New York over naar Frankrijk om het allemaal mee te maken.
In het boek staan een aantal onjuistheden en daar is Lumir niet geheel tevreden over. Ook haar vader komt onverwachts binenvallen om het te hebben over het boek. Helaas heeft Fabienne hier niet al te veel tijd voor, want ze is druk met haar filmopnames. Luc Garbois (Alian Libolt), haar vaste assistent is de botte tante zat en vertrekt. Het is nu aan Lumir om haar moeder te helpen en zaken te regelen. Hierdoor zal ze ook meegaan naar de filmset. Hank spreekt geen Frans en moet zich een beetje behelpen. Hij heeft zijn eigen problemen, maar red zich goed. Door alle persoonlijke perikelen ontstaan er felle discussies in het ouderlijk huis. Als dat maar goed gaat.
 
Acteerschouwspel
Regisseur Hirokazu Koreeda heeft met dit verhaal een typisch Frans-drama vertelt. het kabbelt maar voort. Veel dialogen en sterke actrices die elkaar proberen uit te spelen en uit de tent te lokken. Dit levert een mooi acteerschouwspel op. Het gebeurt niet vaak dat Juliette Binoche en Catherine Deneuve samen in een film te zien zijn. Het is gewoon heerlijk om de twee tegenover elkaar te zien en alles uit de kan halen. Ethan Hawke zien we eens van een totaal andere kant. We weten dat hij ook sterk spel levert in drama’s. Dat is hier ook te zien. Hij brengt de grappige noot in het verhaal. Prima spel van een gewaardeerd acteur.
 
Als kijker zit je wel op een climax te wachten en vraag je je af of die wel komt. Het laat eigenlijk de achterkant van een familie zien die voor vele fans op de voorgrond afspeelt. Op een filmset waar de personages even iemand anders kunnen zijn. Weglopen van de werkelijkheid. Maar thuis weldegelijk om moeten gaan met de werkelijkheid en je eigen familie. Het is een puur levensverhaal van mensen die elk anders zijn, maar elkaar wel nodig hebben. Dit alles is door Koreeda goed in beeld gebracht en met het Franse sausje tot een realistisch en overtuigende film tot leven gebracht.  Naast de film bevat de DVD geen extra’s.


DVD

07/10/2020

Source 1 Media

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Frans, Engels

Nederlands, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.