Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

06/09/2012

La Vie d'une Autre

Zakenvrouw op zoek naar zichzelf

De film La Vie d’une Autre vertelt het verhaal van de veertigjarige Marie Speranski (Juliette Binoche), succesvol zakenvrouw en moeder van Adam. Door haar drukke baan heeft ze weinig tijd voor haar gezin en staat haar huwelijk op losse schroeven. Als ze op een dag wakker wordt is ze ervan overtuigd dat ze vijfentwintig is. Vijftien jaar lijkt uit haar leven verdwenen en ze moet alles op alles zetten om de dingen weer op een rijtje te krijgen.Marie was in haar jeugd een levensgenieter. Ze ging vaak op mannenjacht en werd verliefd op Paul Speranski, een striptekenaar die ervan droomde om ooit bekend te worden. Hij ontmoet Marie op een feest en de vlam slaat direct over. Na een heftige nacht wordt Marie wakker in het huis van Paul. Zij ontmoet haar zoon Adam (Yvi Dachary-Le Béon) en komt erachter dat ze intussen getrouwd is met Paul.

Ze kan niet geloven dat ze inmiddels veertig is en herinnert zich niets van haar huidige leven. Alleen de herinneringen die ze heeft van toen ze vijfentwintig was zitten nog vers in het geheugen. Door deze gebeurtenis komt de wereld buiten haar werk nu op haar netvlies terecht en zal ze moeten nagaan hoe deze wereld werkt om zo weer zichtbaar te worden voor haar man en zoon.

Topactrice
Juliette Binoche levert in deze film een topprestatie. Ze is een veelzijdige actrice die al vele titels op haar naam heeft staan en in de rol van Marie stopt ze veel gevoel en passie. Haar tegenspelers weten hier goed op in te spelen en zo ontstaan er interessante scènes en dialogen. Ze draagt de film en zorgt dat deze boeiend blijft. Als er een andere actrice had gestaan, was Marie waarschijnlijk minder goed uit de verf gekomen.

De charmante acteur Mathieu Kassovitz speelt een teruggetrokken echtgenoot die niet meer gelooft in zijn huwelijk met Marie. De emoties weet hij zowel in woorden als met gezichtsuitdrukkingen over te brengen. Hij is een waardig tegenspeler van Binoche en zorgt samen met haar voor genoeg spanning in het verhaal.

Verrassende eenvoud
Regisseuse Sylvie Testud laat in La Vie d’une Autre een vrouw zien die door de drukte van haar werk geen tijd heeft voor haar man en kind, en omringd wordt door huishoudelijke hulp en een oppas. Dit maakt haar het leven wel erg gemakkelijk, waardoor ze de wereld om zich heen vergeet. Hierdoor raakt ze zichzelf en haar dierbaren kwijt.

Vernieuwend is dit thema niet, maar Testud laat wel op een realistische manier zien hoe het leven van een succesvolle vrouw uit haar handen glipt - mede dankzij het sterke acteerwerk en het goed geschreven script. Het is de eenvoud die deze film boeiend maakt en de kijker op sommige momenten verrast. Daarmee is La Vie d’une Autre zeker de moeite waard voor liefhebbers van drama en van Franstalige films. 

De dvd bevat naast de film ook de trailer en een making of.DVD

16/07/2012

Filmfreak Distributie

16:9

5.1 Dolby Digital, Frans

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.