Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
07/05/2020

Last Christmas

In de romantische komische-drama-film Last Christmas zien we hoe de jonge vrouw Kate (Emilia Clarke) een beetje aanklooit met haar leven. Ze woont, werkt en leeft in Londen. Het is hartje winter en kerst staat voor de deur. Ze werkt in een kerstwinkel en probeert een musicalster te worden. Helaas zit het allemaal niet helemaal mee. Ze woont op zichzelf en in de avonduren danst ze erop los en neemt vrijwel elke avond een scharrel mee naar huis. Alleen als ze op straat komt te staan zal ze toch wat meer verantwoordelijkheid moeten nemen.Als ze op een dag een interessante jongeman ontmoet begint haar hart toch wel sneller te kloppen. Tom (Henry Golding) doet een beetje onnozel, maar ze raken al snel goed bevriend. En helemaal nu de stad helemaal romantisch versiert is zal dit voor hun ook wel gebeuren. Kan Kate haar leven beteren en deze jongen aan de haak slaan of blijft ze voor eeuwig een klein sterretje.
 
Hits
Regisseur Paul Feig heeft met dit verhaal een lekkere feelgood-film gemaakt. Je wordt er als kijker erg vrolijk van. Daarnaast worden de scenes voorzien van muziek van George Michael. Vele bekende hits worden omgetoverd in het verhaal en komen dan tot leven. Zo kijk en luister je dan toch even anders naar deze muziek. Het zorgt ervoor dat deze zanger nog eenmaal geëerd wordt en zijn muziek blijft bestaan. Voordat Michael overleed had hij zijn goedkeuring gegeven om zijn nummers in het verhaal te verwerken. 
 
De twee hoofdpersonages hebben hun rol met beide handen aangepakt. En dat zie je ook van het scherm af spatten. Er is een bepaalde chemie tussen de twee. Voor actrice Emilia Clarke is dit dan ook even iets heel anders dan haar vorige rol als de drakenkoning in Game of Thrones. Zo laat ze even zien dat ze ook nog gewoon kan acteren. Zonder kapsones, gewoon haarzelf. Acteur Henry Golding brengt de nodige humor en zorgt ervoor dat de scenes tussen hun interessant zijn. Dit is een van de weinig romantische komedies die echt een verhaal hebben met een diepere betekenis. 
 
Helemaal nu in deze coronacrisis is een film als deze een lichtpuntje. Om je even te laten vergeten wat er om je heen gebeurt. Laat lachen en je ook weer even een kerstgevoel geeft. En waar de muziek van George Michael zelfs ook een belangrijke rol vervult. Dus ga er vooral goed voor zitten en geniet van deze passende film in een onzekere tijd. En zet de volumeknop van de televisie maar hoog. Helemaal voor al die George Michael fans. Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, bloopers, muziekclips, interviews en nog veel meer.


Blu-ray

20/05/2020

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.