Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
23/03/2022

Last Night in Soho

In de psychologische-thriller Last Night in Soho van regisseur Edgar Wright en scenarioschrijfster Krysty Wilson-Cairns maken we kennis met de jonge modestudente Eloise (Thomasin McKenzie), die bij haar oma woont op het Engelse platteland en geobsedeerd is met de jaren zestig. Helaas heeft ze op haar zevende afscheid moeten nemen van haar moeder. En dan valt er een belangrijke brief van de modeacademie op de deurmat. Hierin staat dat ze is aangenomen op de deze school in Londen. Er is geen twijfel en ze vertrekt naar het bruisende en drukke leven in deze metropool van Engeland. 
Droom
Eloise is een buitenbeentje en kan niet snel aarden tussen de studenten in het studentenhuis en al helemaal niet met haar kamergenoot Jocasta (Synnove Karlsen). Ze besluit om een andere kamer te gaan zoeken en vind deze bij een oude dame. Vanaf nu zal wel haar wereld totaal veranderen. Op het eerste gezicht een prima kamer, maar als ze haar eerste nacht hier beleefd komt ze in een erg fijne droom. 
 
Ze is in het Londen van de jaren ’60 beland en ontmoet daar de beeldschone jonge vrouw Sandie (Anya Taylor-Joy) Een dame die graag in de spotlight wil staan. Als ze Jack (Matt Smith) ontmoet zal hij er wel voor zorgen dat ze zal opvallen. Helemaal als hij haar hoort zingen en ze aan de slag mag gaan in een club. Deze wereld is alleen niet helemaal hetgeen dat ze zich had voorgesteld. Eloise wil steeds meer te weten komen over haar en gaat zichzelf zelfs net zo kleden. Uiteindelijk zal ze tot een grote ontdekking komen dat grote gevolgen zal hebben voor zichzelf en haar omgeving.
 
Metropool
Regisseur Edgar Wright heeft met deze film een sterke psychologische thriller met een klein beetje horror gemaakt. Het komt echt goed binnen bij de kijker en je blijft erover nadenken. Op een realistische manier zijn de twee werelden met elkaar verweven. En je beland echt in het Londense Soho van de jaren ’60. Eens niet de bekende toeristische plekken van deze metropool. En dan ook nog eens met een heerlijke cast die de personages veel diepgang geven en het acteerspel op een hoog niveau brengen. 
 
Actrices Thomsin McKenzie en Anya Taylor-Joy voelen elkaar erg goed aan en maken er niet alleen een sterk verhaal van, maar ze zijn ook erg goed in de choreografie die ze in een aantal scènes samen hebben. Daarnaast zijn het ook erg goede actrices die niet alleen een vlijmscherpe dialoog kunnen overbrengen, maar de lichaamstaal en gelaatsuitdrukkingen voldoende zeggen. En dan zijn er nog acteurs als Matt Smith en Terence Stamp die tegenover hun staan. De scenes worden dan nog intenser. Heerlijk.
 
Kippenvel
Niet alleen het verhaal, de decors en details van de jaren ’60 zijn erg goed uitgewerkt. De muziek en visuele effecten zorgen voor een duidelijke spanningsboog die soms kippenvel oplevert en je even recht in je stoel zit. En daardoor het totaal plaatje van dit verhaal van begin tot eind klopt. Het heeft soms ook wel wat weg van de Alfred Hitchcock films. Gaat het gewoon zien en geniet ervan. Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, diverse interviews, verwijderde scenes en nog veel meer.


Blu-ray

16/03/2022

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Nederlands, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.