Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
26/02/2023

Mrs. Harris Goes To Paris

In het komische-drama Mrs. Harris Goes To Paris van regisseur Anthony Fabian zien we de hardwerkende huishoudhulp Ada Harris (Lesley Manville). Zij is erg goed in haar werk en zorgt ervoor dat elk huis er weer tip top uitziet. Zelf leeft ze in een benedenwoning in Londen. Het is 1957 en ze is nog steeds afwachtend of haar man ooit nog thuis zal komen. Hij is namelijk kolonel en sinds zijn dienst in Tweede Wereldoorlog is hij nog niet thuis gekomen. Ze ontvangt een telegram met daarna zijn ring en een brief. Als kijker krijg je een inkijk in het leven van deze bijzondere vrouw en haar werk als huishoudster. Gebaseerd op het boek van schrijver Paul Gallico. 
Modewereld
Deze zeer luchtige, leuke, frisse en fijne film laat niet alleen zien dat de hardwerkende vrouw in Londen in de jaren vijftig voor zichzelf moest opkomen en niet al het moois voor het grijpen lag. Het laat ook zien dat er voor het modehuis Gucci een nieuw tijdperk was aangebroken. In die tijd was al deze luxe alleen weggelegd voor de wereldelite. De ‘gewone’ mens kon hier alleen maar van dromen. Deze bijzondere Engelse dame Ada liet iets ontstaan waardoor er iets heel bijzonders stond te gebeuren in Parijs. En dat is op een zeer mooie manier vertelt.
 
Regisseur Anthony Fabian is daar ook zeker in geslaagd. En met name actrice Lesley Manville gooit hoge ogen. Zij zorgt voor zowel de lach als de serieuze toon in het verhaal. Waarbij de dialogen erg goed zijn en de scenes interessant blijven. Haar tegenspelers zoals actrices Isabelle Hubbert en Anna Chancellor zorgen voor voldoende diepgang en soms spannende een-tweetjes. Maar ook de jongere acteurs als Lucas Bravo en Rose Wiliams geven het verhaal de juiste touch. En het wordt helemaal leuk als acteur Lambert Wilson met Lesley Manville in aanraking komt. De twee zijn goed op elkaar in gespeeld en dat zorgt voor een goede chemie in hun spel. Zowel in de dialoog als in de lichaamstaal.
 
Dromen
Je wordt als kijker al blij van het lezen van de titel, Mrs. Harris Goes To Paris, en ziet een stralende actrice in een mooie jurk. Waarbij de kern van het verhaal ligt op het achterna jagen van je dromen. Kom uit je comfortzone en laat je droom werkelijkheid worden. En ga er gewoon lekker voor zitten en geniet van deze leuke film. Naast de film bevat de Blu-ray nog een aantal extra’s, waaronder een aantal verwijderde scenes, bloopers en een kijkje achter de schermen.


Blu-ray

22/02/2023

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.