Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
12/10/2022

Nelly Rapp: Monsteragent

In de Zweedse jeugdfilm Nelly Rapp: Monsteragent van regisseuse Amanda Adolfsson, zien we de jonge Nelly (Matilda Gross) die samen met haar vader woont en tijdens de herfstvakantie een weekje bij haar oom Hannibal (Johan Rheborg) mag logeren. Alleen deze oom heeft een groot geheim. Hij is samen met Lena-Sleva (Marianne Morck) monsteragent, alleen Nelly weet dat nog niet. Alleen als ze een geheime gang ontdekt en uitkomt in de kelder van het grote huis zal ze achter hun ware identiteit komen. Vanaf dat moment zal haar leven ook een belangrijke wending krijgen. Gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks geschreven door Martin Widmark.
En niet alleen haar oom hoor bij deze organisatie. Haar moeder Ellis is ook agent geweest. Helaas is zij negen jaar geleden verdwenen toen zij een weerwolf op het spoor was. Samen met haar hond London gaat ze een spannend en soms best eng avontuur beleven. Wat ervoor zorgt dat je als kijker vol spanning op het puntje van je stoel zal gaan zitten. 
 
Rood
De makers hebben dit verhaal realistisch weten te vertellen. Er is met veel zorg en detail aan gewerkt. De decors, make-up en totale sfeer zien er erg goed uit. Het is soms echt wel eng om naar te kijken en voor jeugdige kijkers kunnen sommige scenes beangstigend zijn. Maar dat hoort nu eenmaal bij een herfstige monsterfilm. Los daarvan speelt hoofdrolspeelster Matilda Gross een zeer goede rol. Als meisje met kort rood haar en een ondeugend koppie houdt ze de aandacht van de kijker goed vast. 
 
De andere rollen worden ook goed gespeeld. Het is niet hoogwaardig acteerspel, maar wel voldoende om de scenes interessant te houden. Zo speelt acteur Johan Rheborg met veel overtuiging. Zijn gezichtsuitdrukkingen geven zijn personage voldoende gestalte. Actrice Marianne Morck speelt vrij geestig en is de vrolijke tante in het geheel. 
 
Halloween
De soundtrack draagt ook op de goede momenten een steentje bij, waardoor het nog spannender wordt. Nelly Rapp: Monsteragent is een prima jeugdfilm die erg goed past in de herfstvakantie en aansluit op Halloween. Betreed de bioscoopzaal maar en laat de monsters maar komen. Veel griezelplezier. 
 
De film is Nederlands gesproken, met de stemmen van onder andere Romy Winters, Sander de Heer, Hetty Heijting, Birgit Schuurman en Jan Elbertse. 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.