Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
30/09/2021

No Time To Die

Het duurde even, maar dan heb je ook wat, want de nieuwe James Bond film No Time To Die van regisseur Cary Joji Fukunaga is eindelijk te zien in de bioscoop. Het is helaas de laatste keer dat acteur Daniel Craig in de huid kruipt van geheim agent 007. Dit verhaal gaat verder waar Spectre gebleven was. Het is een paar jaar later en Bond is nog samen met Madeleine Swann (Lea Seydoux), alleen heeft zij nog een groot geheim. Bond wordt natuurlijk nog steeds door zijn aardsrivaal Ernst Stavro Blofeld (Christoph Waltz) op de hielen gezeten. Daarnaast zal hij het op moeten nemen tegen een nieuwe schurk, Lyutsifer Safin (Rami Malek), die een aanslag op de wereld wil plegen. 
Gunst
James Bond geniet momenteel van zijn welverdiende pensioen samen met Madeleine in Italië. Helaas wordt dat verstoord door een aanslag op zijn leven en een aantal handlangers, geleid door Primo (Dali Benssalah), die door Blofeld gestuurd zijn om hem te vermoorden. Alleen hoe weten ze dat hij daar verblijft? Madeleine heeft nog niet zoveel van zichzelf laten zien aan Bond en dat zal moeten veranderen om hun relatie te kunnen voortzetten. En dan komt ook nog eens zijn goede CIA-vriend Felix Leiter (Jeffrey Wright) langs om een gunst te vragen. Namelijk het bevrijden van een ontvoerde wetenschapper. Bij MI6 hebben ze hun handen vol aan het opsporen van een onbekende schurk die in bezit is van een nieuwe levensgevaarlijke technologie. 
 
Het wachten op deze nieuwe Bond film heeft wel even geduurd door de pandemie, maar nu is hij eindelijk te zien! En het was zeker het wachten waard, want dit nieuwe Bondverhaal is echt een waardevol slotstuk van de reeks met Daniel Craig als 007. Althans, doordat hij natuurlijk met pensioen is gegaan heeft actrice Lashana Lynch als Nomi even zijn plek moeten innemen. Maar de twee misstaan elkaar niet in het verhaal. Craig zorgt weer voor fijn spel en is zowel stoer als charmant. Fysiek is hij ook ijzersterk, want ook in dit verhaal zitten er veel achtervolgingen en spectaculaire stunts in. 
 
Snufjes
We zien dan ook vele bekende gezichten terug om een nieuw Bondavontuur aan te gaan. Acteur Ben Whishaw is Q en komt met veel nieuwe snufjes en zorgt voor goede humor. Ralph Fiennes is wederom M en laat zich van zijn beste kant zien. Het levert sterke scenes op met Daniel Craig en Lashana Lynch. Maar ook de nieuwe gezichten zoals actrice Ana de Armas, acteurs David Dencik en Dali Benssalah gooien hoge ogen. Acteur Rami Malek die de nieuwe schurk speelt past echt in het schurkenrijtje van de Bondreeks. Hij speelt overtuigend en meedogenloos. Super!
 
Verder bevat ook dit verhaal snelle achtervolgingen, mooie dames, goeie stunts, veel nieuwe Q gadgets en behoorlijk wat schietwerk. De bekende Bondtune klinkt ook regelmatig en de titelsong van zangeres Billie Eilish met bijhorend beeld is ook erg goed uitgewerkt. Als kijker weet je soms niet waar je moet kijken en wordt je echt in het verhaal getrokken. Het grijpt je en laat niet meer los. Het blijft boeiend van het begin tot eind, want het is een lange zit, ruim twee uur en vijfenveertig minuten. 
 
De niet zo bekende regisseur Cary Joji Fukunaga heeft met No Time To Die een waardig Bondfilm afgeleverd die zeker past in het rijtje van de succesvolle Bondfilms. Voor oplettende kijkers wordt er zelfs nog even aandacht geschonken aan de vroegere cast uit het rijke James Bond verleden. 
 
Ga deze film gewoon zien en laat het over je heen komen. Je zal de zaal met een goed gevoel verlaten. Heel veel Bondplezier! No Time To Die draait vanaf nu in de Nederlandse bioscopen.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.