Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
15/11/2021

Nobody

In de spannende actiethriller Nobody van regisseur Ilya Naishuller zien we hoe Hutch Mansell (Bob Odenkirk), een doodnormale echtgenoot, vader en hard werkende Amerikaan die zichzelf elke dag door eenzelfde sleur moet heen trekken. Echt elke dag is hetzelfde, opstaan, kinderen naar school, werken en weer naar huis. En dan ook nog eens alles met de bus moeten doen. Als er op een avond bij hun wordt ingebroken en hij de twee inbrekers tegen het lijf loopt, doet Hutch niets. Althans zijn zoon Blake (Gage Munroe) wordt door hun in elkaar geslagen. 
Hutch is eigenlijk een ‘nobody’. Nu zakt dan ook de moed hem in de schoenen, maar geeft hem ook de drang om zijn verleden weer te activeren. Hij verbergt namelijk een groot geheim. Als hij wraak wil nemen voor zijn gezin op de inbrekers komt hij in een benauwde positie terecht, wanneer hij op de vuist gaat met een aantal Russen. Vanaf dat moment zal zijn gezin gevaar lopen, want de beruchte Russische maffia, geleid door Yulian Kuznetsov (Aleksey Serebryakov) zal kosten wat het kost zijn leven zuur maken. 
 
Komiek
Hieruit volgen vele coole vechtscènes, snelle achtervolgingen en veel rondvliegende kogels. En wordt hij bijgestaan door zijn broer Harry (RZA) en vader David (Christopher Lloyd). En dat maakt deze film dan ook zo uniek. Het is niet een standaard actiefilm die de makers willen vertellen. Maar juist een verhaal met actie-elementen. En dan wordt de hoofdrol nog eens gespeeld door acteur Bob Odenkirk die eigenlijk een komiek is. En dit voor hem de eerste keer is dat hij in een actiethriller speelt. Dit doet hij met veel overtuiging en plezier en zijn stunts en vechtscènes doet hij ook nog eens zelf. Hij groeit in zijn rol en laat vele kanten van zichzelf zien. De vaderfiguur, de harde werken, de soms grappig man en de actieheld. Hij heeft het allemaal in zich. Fantastisch! 
 
Daarnaast is het verrasend om acteur christopher Lloyd weer eens te zien. Hij behoeft natuurlijk geen introductie en zorgt bij de eerste scene al voor prima acteerwerk. Zijn spel sluit perfect aan in het verhaal en de mede-acteurs. Ook als RZA in beeld komt. Prima spel en het drietal samen gooit hoge ogen. perfect gecast. Ook de Russiche acteur Aleksy Serebryakov komt als een echte badguy over. Je wil geen ruzie met deze man. Er is ook ruimte voor gevoel en rust. Waarbij de scene tussen Bob Odenkirk en actrice Connie Nielsen, die zijn vrouw Becca speelt, erg goed uit de verf komt. De twee staan best ver uit elkaar in hun relatie, maar zorgen met deze scene dat er wellicht nog een kans is. Erg mooi spel tussen de twee. Ze voelen elkaar goed aan. 
 
Choreografie
Naast de prima cast zitten de actiescènes ook erg goed in elkaar. Waarbij elke vechtscène een knap stukje choreografie is en Odenkirk dit prima beheerst. Het zit allemaal vlot in elkaar, waardoor het verhaal niet verslapt, maar juist de aandacht van de kijker vasthoudt. Nobody is een zeer geslaagde film die je niet mag missen. En nu de feestdagen in aantocht zijn een prima cadeau. Heel veel kijkplezier! Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, verschillende interviews, het maken van de stunts en nog veel meer.


Blu-ray

03/11/2021

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS en Dolby Digital Audio 5.1, Engels

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.