8 april 1968

8 april 1968

Oscars uitgesteld

Oscars uitgesteld
15/02/2010
e Amerikaanse Academy of Motion Picture Arts and Sciences besluit de uitreiking van de veertigste Academy Awards op 8 april 1968 uit te stellen tot de tiende. Reden voor deze aanpassing is de moord op Martin Luther King, jr. op 4 april. De begrafenis van de burgerrechtenactivist wordt gehouden op de negende, waardoor de filmbonzen het ongepast vinden om de dag daarvoor feest te vieren.
Door vijf van de zeven nominaties te verzilveren, waaronder die voor Best Picture, wordt uiteindelijk Norman Jewinsons In the heat of the night de grote winnaar van dat jaar. Ook de beste mannelijke hoofdrol gaat naar deze film, waardoor Rod Steiger een beeldje mee naar huis mag nemen. Beste vrouwelijke hoofdrol gaat naar Katherine Hepburn, die zelf niet op het feestje aanwezig is.

Ook Alfred Hitchcock mag – eindelijk – een Award meenemen, zij het de Irving G. Thalberg Award. Hitchcock, een van de meest gevierde regisseurs ter wereld, was al vijf maal genomineerd voor een Oscar, maar had hem nog nooit gewonnen. Zijn Thalberg Award zou uiteindelijk ook de enige prijs blijven die hij van tijdens een Oscar-gala zou krijgen.


Vezi mai multe din Cinema, movie trailers pe 220.ro
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.