Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

17/09/2010

Pooohster van de week X

Pooohster van de week X

Normaal is de tiende editie van iets wel reden voor een feestje, maar deze tiende Pooohster van de week is de meest inspiratieloze tot nog toe. Zes premièrefilms met zes posters die allemaal ernstig in de middenmoot dobberen. Toegegeven, The American heeft zijn best wel gedaan, maar doen alsof je een rerelease bent van een film uit 1968 is niet de manier om een 2010-publiek te trekken. En voor de rest al helemaal geen parels, geen wanstaltigheden… De Kunst- en Kitschprijs gaan deze week dan ook naar respectievelijk de minst slechte en de minst goede poster.

Splice
Eccntricities of a blond hair girl


En als je moeilijk kunt kiezen, is de eerste indruk vaak het beste uitgangspunt (of in ieder geval het makkelijkste). Te beginnen aan uw rechterhand: “Als ik wil lezen, dan koop ik wel een boek.” Dat was zo’n beetje de indruk die het affiche van Eccentricities of a blond hair girl bij me op riep. De helft is gevuld met tekst, een kwart is gewoon zwart, en voor de rest zien we nog een afgesneden medium close up van een vrouw. Totaal geen informatie over wat we kunnen verwachten van de film. (Naar het schijnt gaat het over een jongen die verliefd wordt op een meisje.) En als je drie regels nodig hebt om de titel kwijt te kunnen, dan ben ik sowieso al weg. Het enige dat je met een poster als deze bereikt is de verkiezing tot minst geslaagde reclamecampagne van de week.

Goed, niet dat het plakkaat van Splice zoveel over de film zegt, maar het intrigeert tenminste nog. De afbeelding lijkt verder prima te passen bij de premisse: twee wetenschappers experimenteren met het mengen van menselijk en dierlijk DNA. Zo hebben ze ons toch weer zo ver gekregen dat we er meer van willen weten. En daar zijn posters toch voor bedoeld…


Plaats uw reactie

Kees op 17/09/2010

Ik vond de poster van Devil wel briljant, mag die een tweede plaats?
Ralph op 17/09/2010

Wie kotst kan de gal verwachten
Mwah, 99% van je ruimte opofferen aan een gesloten liftdeur, alleen om een geinig bedacht lichteffectje te laten zien, vond ik niet heel uitnodigend. Maar goed, bij deze een eervolle vermelding op de tweede plek ;)
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.