Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
15/09/2021

Queenpins

In de komedie Queenpins van regisseurs Aron Gaudet en Gita Pullapilly, zien we hoe de twee vriendinnen Connie (Kirsten Bell) en JoJo (Kirby Howell-Baptiste) op een slimme manier snel geld verdienen door het verkopen van vervalste korting-coupons. Hun banrekening loopt snel vol en weten uiteindelijk ruim veertig miljoen dollar buit te maken van de supermarktketens. Dit bizarre verhaal is gebaseerd op ware feiten.
Connie en haar man Rick (John McHale) hebben een moeilijke periode moeten doorstaan. Beide hadden een kinderwens, maar helaas hebben ze een miskraam gehad. Daardoor is hun huwelijk wat meer gaan wankelen. Rick is belastinginspecteur en heeft zich volledig op zijn werk gestort. Connie is veelal thuis en spaart graag coupons. Het is een echte obsessie geworden. In de supermarkt staat ze dan ook bekend als de coupon-mevrouw. Haar beste vriendin JoJo wil graag een succesvolle make-up verkoopster worden, maar dit lukt ook niet helemaal. 
 
Supermarktagent
Als Connie op een dag op een vrij gemakkelijke manier aan een coupon komt voor een gratis product ziet ze een kans. Helemaal als JoJo geld wil geven voor zo’n gratis coupon. Samen beramen ze een plan om snel rijk te worden en de supermarktketens op te lichten. Alleen als ‘supermarktagent’ Ken (Paul Walter Hauser) dit gaat onderzoeken, begint er een kat-en-muisspel. Helemaal als hij wordt bijgestaan door post-agent Simon Kilmurry (Vince Vaughn). Zij zullen tot op de bodem uitzoeken wie deze coupon verkopers zijn om ze in te rekenen.
 
De makers hebben met deze film een uniek verhaal weten te vertellen. Deze keer geen drugskartel die veel geld verdient, maar twee gewone dames die op een slimme manier het systeem van de coupons in Amerika bloot heeft gelegd. En dat levert deze leuke komedie op met een beetje actie. De actrices Kirsten Bell en Kirby Howell-Baptiste weten de scenes interessant te maken, waardoor de kijker met veel aandacht blijft kijken. Je denkt in het begin, onee iemand met een coupon verslaving, waar gaat dit heen? Deze dames zorgen ervoor dat het spel niet te zwaar is, maar juist fris en luchtig gebracht wordt. Erg fijn om naar te kijken. 
 
Positief
Het wordt nog leuker als acteurs Paul Walter Hauser en Vince Vaughn in beeld treden. Zij zorgen voor leuke dialogen en situaties tussen elkaar. Er wordt als het ware nog een schepje bovenop gegooid, in positieve zin. Het is een kunst om een komedie te maken die een misdaad laat zien. En dat je als kijker hun daden eigenlijk helemaal niet verkeerd ziet. Best raar hoe komedie op deze manier het verhaal positief maakt.
 
Op een vlotte manier hebben de regisseurs er een spanningsboog ingebouwd waardoor je stukje bij beetje meer te zien krijgt. Hoe deze verslaving ontstaan is en hoe dit verder gebracht wordt. Mensen met een kleine portemonnee doe je met een coupon een groot plezier. Alleen legaal is het allemaal niet. Queenpins is een film die je laat lachen en met een goed gevoel de zaal uit laat komen. Het zorgt ervoor dat je even uit deze coronatijd kan stappen en kan ontspannen. Veel bioscoopplezier!
 
Queenpins draait vanaf donderdag 16 september 2021 in de Nederlandse bioscopen.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.