Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

17/09/2010

Resident Evil: Afterlife

Zombies in IMAX 3D

Het bioscooppubliek wordt al jaren lastiggevallen met belachelijke gameverfilmingen, men schijnt het maar niet voor elkaar te krijgen om de filmische aspecten van games naar het witte doek te vertalen. Zonde want bij veel gamefranchises is de potentie er zeker.De Resident Evil franchise is zo’n franchise die veel potentie bevat om omgetoverd te worden in een sfeervolle horrorfilm vol gore. Paul W.S. Anderson dacht daar in 2002 anders over want hij maakte er een actiefilm van met enkele horrorelementen. Waar het eerste deel in de Resident Evil filmreeks nog enkele verwijzingen naar de eerste twee Resident Evil games bevatte, is dit bij het nieuwste deel, wederom van Paul W.S. Anderson, niet het geval. De Umbrella Corporation verschaft opnieuw het schurkenaandeel  en er komen zombies in voor, maar hier houdt de vergelijking met de games dan ook op. Anderson doet vrolijk mee met de hype en presenteert de film in 3D, daarnaast zullen de drie IMAX zalen in Nederland de primeur hebben want de film draait één week voor de release exclusief in de drie IMAX zalen.

In deze film is wederom Milla Jovovich te bewonderen als Alice en opnieuw gaat ze op zoek naar overlevenden van het T-Virus, het virus wat je in bloeddorstige zombies doet veranderen. Natuurlijk krijgt ze weer tegengas van de Umbrella Corporation, nu in de vorm van Albert Wesker, die zijn outfit bij dezelfde winkel koopt als Mr. Smith uit de Matrix films. Na een mislukte poging van Alice om Wesker om te brengen verdwijnt hij tijdelijk uit het zicht en vervolgt Alice haar zoektocht naar overlevenden in het in as gelegde Los Angeles. Ze vindt Claire, bekend uit Resident Evil: Extinction, en niet veel later ook enkele andere overlevenden die zich schuilhouden in een verlaten gevangenis. Samen gaan ze de duizenden zombies te lijf die rond de gevangenis krioelen en tegen het einde komt Albert Wesker ook weer terug om te laten zien dat hij heel goed kan vechten.

Al vanaf het eerste beeld is het smullen in de IMAX zaal. Het 3D beeld is haarscherp en de soundtrack die uit de talloze boxen schalt, geeft je trommelvlies een flinke workout. De actiescène die enkele minuten later volgt, drukt je je bioscoopstoel in, wat een spektakel! Kogels vliegen om je oren en de slow motion shots zijn heerlijk evenals de 3D effecten. Het maakt dan ook niet uit dat de setting en de uitwerking van de actiescène wederom The Matrix in je herinnering oproept. Als even later in de film weer de kogels in slow motion naar je toe komen is het eigenlijk wel weer mooi geweest…

Beter goed gejat dan slecht verzonnen zegt men wel eens maar dit is niet goed gejat, er wordt werkelijk niks toegevoegd wat de film ook maar enigszins op zichzelf kan laten staan. Wat bullet-time effecten uit The Matrix, een tergende hoeveelheid slow motion ala 300 en enkele ontzettend voorspelbare en wat verplichte schrikmomenten, want van spanning is werkelijk nooit sprake. Zonde dat er, op enkele personages en namen na, niks met de kracht van de games gedaan wordt.

Als je eenmaal bijgekomen bent van het audiovisuele geweld begint al snel op te vallen hoe belachelijk slecht de acteerprestaties zijn. Het valt ook niet mee met zo’n erbarmelijk script, maar toch. Ari Larter als Claire kijkt constant geforceerd stoer en heeft de hele film een belachelijke ‘I don’t give a crap’-attitude waar je moe van wordt, de hele wereld ligt in puin en overal om je heen krioelen zombies maar mevrouwtje Claire moet wel even laten merken dat ze ‘beter’ is dan de rest. Ach, eigenlijk mag je gezien de vorige delen niet veel verwachten van een nieuwe Resident Evil film en stiekem vermaakt het ook allemaal wel, maar het is zo verdomde jammer dat de film de naam Resident Evil draagt.


Plaats uw reactie

asSypecvqoo2 op 14/12/2016

generic indocin buy atarax strattera online Wellbutrin With No Rx continue reading generic propranolol
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.