Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
27/01/2021

Roald Dahl's The Witches

Het bekende verhaal The Witches van schrijver Roald Dahl is weer eens in een nieuw jasje gestoken. Deze keer heeft regisseur Robert Zemeckis er een mooie film van gemaakt, waarbij de visuele effecten een lust voor het oog zijn. Ook al is het een familiefilm, het is toch best beangstigend voor kleine kijkers. We zien actrice Anne Hathaway als de gemene heks die de leider is van de heksengemeenschap. 
Als kijker maken we kennis met een jongen (Jahzir Bruno) die door een auto ongeluk zijn ouders verliest. Zijn oma (Octavia Spencer) neemt hem in huis. Als ze samen in de supermarkt zijn maakt de jongen kennis met een vreemde mevrouw. Hij weet niet hoe snel hij weer bij oma moet zijn en vanaf dat moment zitten de heksen achter hun aan. Ze weten te ontkomen en besluiten om maar in een hotel te gaan verblijven.
 
Heksenplan
De manager van het hotel, meneer Stringer (Stanley Tucci) verwelkomt hun met open armen. Alleen als de jongen ontdekt dat er een conferentie is georganiseerd door de heksen en de jongen van hun plannen hoort spreken komt hij in actie. Helaas verandert hij in en muis en zal alles op alles moeten zetten om het gemene heksenplan te stoppen.
 
In deze fantasievolle film zien we de wereld van Roald Dahl tot leven komen. Regisseur Robert Zemeckis die bijgestaan wordt door Guillermo Del Toro maakt er een heerlijk heksenfeestje van. Waarbij de visuele effecten en details zeer goed uitgewerkt zijn. De dieren lijken net echt. Als kind krijg je zeker de bibbers bij het kijken van deze film. Het is mooi om te zien dat de hoofdpersoon deze keer niet het standaard ‘blanke’ jochie is. 
 
Remake
Het is grappig om te zien dat actrice Anne Hathaway met een Russisch accent rondloopt. Dit doet zij prima, maar het had nog iets strenger gemogen. De puntige neus en harige kin is haar gelukkig bespaart gebleven. Verder doet actrice Octavia Spencer het uitstekend. Ze weet de kijker goed aan zich te binden en is sterk in zowel dialoog als gelaatuitdrukkingen. 
 
De jonge acteur Jahzir Bruno gooit hoge ogen en laat zich van zijn beste kant zien. Ook als stemacteur doet hij het erg goed. En acteur Stanley Tucci weet als geen ander hoe je een beetje humor in het verhaal kan brengen. Zijn voorkomen past precies in het verhaal. Al met al een goede remake van de versie uit 1990 en past helemaal in deze corona-tijd. 
 
Doordat de bioscopen helaas nog dicht zijn is het zien van Roald Dahl’s The Witches op het grote doek op dit moment niet mogelijk en heeft Warner Bros. Home Entertainment besloten om de film via on-demand beschikbaar te stellen. Zo kan je nu al thuis genieten van deze sfeervolle en spannende familiefilm. Heel veel kijkplezier!
Plaats uw reactie

Mkinmuakem op 08/02/2021

Привеет! Рад рассказать о том, что весёлый паблик вк каждые пол часа опубликовывает клёвый мем:) В группе контент абсолютно бесплатен, загляни https://vk.com/vash_pozitiv и продли себе жизнь; Также в группе полностью отсутствует реклама!
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.